Skip to main content

Actualiteiten

Campagne ‘Onze ervaring helpt jou verder’ voor zelforganisaties en religieuze organisaties in Den Haag van start

19 mei 2021

Campagne Onze ervaring helpt jou verder Maritza Ocan Caribisch

Graag brengen wij de onder de aandacht van de Caribische gemeenschap de campagne 'Onze ervaring helpt jou verder'. In deze nieuwe campagne van organisaties voor Vrijwillige Onafhankelijke Cliënt Ondersteuning staan vrijwilligers centraal, die cliënten ondersteunen vanuit hun eigen ervaringen.  In Den Haag bieden vier vrijwilligersorganisaties gratis onafhankelijke cliëntondersteuning aan:  

 
Kompassie (voor mensen met een psychische kwetsbaarheid) 
Senioren Collectief Haaglanden (voor senioren) 
Straat Consulaat (voor dak- en thuisloze mensen)  
Voorall (voor mensen met een beperking).  
 
De vier organisaties werken met gekwalificeerde ervaringsdeskundigen, bevlogen vrijwilligers die ondersteuning bieden vanuit hun eigen ervaringen. Deze ervaringsdeskundigen staan model in de publiekscampagne Onze ervaring helpt jou verder met als motto: Praat met iemand die het zelf ook heeft meegemaakt!

Deze ervaringsdeskundigen van de vier vrijwilligers organisaties zijn er ook voor personen uit de Caribisch-Nederlandse gemeenschap in Den Haag die ondersteuning nodig hebben. De Caribisch Nederlandse Maritza Clementia die op de flyer hierboven staat zegt ‘Je staat sterker als er iemand met je meedenkt’. Zij is ervaringsdeskundige bij Senioren Collectief Haaglanden. Haar organisatie biedt hulp bij onder andere zorg en welzijn, belastingaangifte en administratie. Ondersteuning door een ervaringsdeskundige kan voor uw of een bekende van u een opstapje zijn om uw leven weer op de rit te krijgen. Daarnaast geeft het cliënten hoop en moed. Het toont aan dat er licht aan het einde van de tunnel is, de vrijwilliger is immers zelf ook verder gekomen.  

Op de bijbehorende campagnewebsite www.wijzijnervoorjoudh.nl vinden Hagenaars het aanbod van gratis onafhankelijke cliëntondersteuning door ervaringsdeskundigen overzichtelijk bij elkaar. 

Elke organisatie heeft haar eigen doelgroep en eigen ervaringsdeskundigen. Op de website kunt u eenvoudig bekijken bij welke organisatie uw hulpvraag thuis hoort. De vraag kan vervolgens via het contactformulier naar de desbetreffende organisatie verzonden worden. 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.