Skip to main content

Actualiteiten

Caribisch-Nederlandse gemeenschap geïnformeerd tijdens informatiebijeenkomsten Donorregister in Den Helder en Den Haag, in 2021 verder

30 december 2020

IMG 5967 Den Haag informatiebijeenkomst Donorregister Ocan Caribisch

Deze maand werden er twee informatiebijeenkomst georganiseerd door Stichting Ocan waar de voorlichters van Stichting Inclusia hun presentatie over het Donorregister konden verzorgen aan de deelnemers. Deze informatiebijeenkomsten zijn orderdeel van onze lopende campagne ‘Mi kurpa Mi desishon My body My choice'. Wij blikken met tevredenheid terug op de belangstelling vanuit de gemeenschap in Den Helder en Den Haag om goed te worden geïnformeerd.

IMG 5907 Den Helder  informatiebijeenkomst Ocan Caribisch    IMG 5907 Den Helder  informatiebijeenkomst Ocan Caribisch

Op zondag 6 december 2020 verzamelden 8 deelnemers in Sport- en zalencentrum De Draaikolk. Onze gastvrouw voor deze informatiebijeenkomst in Den Helder was mw. Sharine Margaretha. Inwoners van provincie Noord Holland waren als regio de eerste in het land om in 2020 hun eerste herinneringsbrief over registratie in het Donorregister in de bus te ontvangen. Aanwezigen op de bijeenkomst in Den Helder gaven aan hun brief te hebben ontvangen, net zoals de deelnemers van onze allereerste bijeenkomst in Amsterdam Zuidoost dat deden.

 

IMG 5914 Den Haag informatiebijeenkomst  Ocan Caribisch    IMG 5980 Den Haag 350px  informatiebijeenkomst Den Haag

Zaterdag 12 december 2020 waren de inwoners van Den Haag en omstreken aan de beurt. Deze informatiebijeenkomst werd gehouden in Trefpunt Vlietland waar zo’n 14 deelnemers op afkwamen. Onze gastvrouw voor deze informatiebijeenkomst was mw. Ellen Rosina. Huishoudens in regio Zuid Holland ontvingen in oktober en november 2020 hun eerst herinneringsbrief.

Nog 4 informatiebijeenkomsten te gaan

IMG 5963 Den Haag  informatiebijeenkomst Donorregister Ocan CaribischOp onze planning staan nog 4 informatiekomsten verspreid door het land. We gaan met behulp van gewaardeerde lokale sleutelfiguren naar Terneuzen, Zwolle, omgeving Tilburg en omgeving Nijmegen toe. Zoals aanvankelijk bedacht, trof Stichting Ocan voorbereidingen om in de beoogde omgevingen bijeenkomsten te organiseren aansluitend op en zo dicht mogelijk bij de planning van de overheid wat betreft het bezorgen van de herinneringsbrieven. Als gevolg van de coronamaatregelen is er geschoven in de planning. 

Tijdens de bijeenkomsten worden de coronarichtlijnen zoals opgesteld door de RIVM gehanteerd. Wij hebben goede medewerking gehad van onze deelnemers sinds de start van onze informatiebijeenkomsten in oktober en willen als Stichting Ocan zo verantwoord doorgaan. Wij maken bekend wanneer de volgende informatiebijeenkomsten mogen plaatsvinden en wat de eventuele verandering in de coronarichtlijnen zullen zijn tijdens de onze toekomstige informatiebijeenkomsten. Houd onze Agenda hier op de Ocan website ook in de gaten!

De herinneringsbrieven

Heeft u geen brief ontvangen? Maakt u geen zorgen.  De versturing van de eerste herinneringsbrieven aan mensen die geen keuze hebben vastgelegd in het Donorregister vindt per regio  gefaseerd plaats.

Wilt u weten wat de planning is van de overheid voor het bezorgen van de eerste brieven?  Dan attendeert Stichting Ocan u ook erop dat u de planning van de overheid  hier kunt inzien (KLIK).

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.