Skip to main content

Actualiteiten

NOOM Tweede Kamerverkiezingsspecial met standpunten 10 politieke partijen speciaal voor migrantenouderen

09 maart 2021

Noom TK verkiezing migrantenouderen stemmen Ocan Caribisch

NOOM het netwerk van organisaties voor migranten ouderen heeft deze week haar vekiezingsspecial gepubliceerd. Als lid van NOOM brengen wij deze publicatie informatie over de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen onder de aandacht van onze senioren in de Caribisch-Nederlandse gemeenschap. Wij doen ook een beroep op familie leden en vrienden om onze senioren te informeren en te assisteren bij het stemmen. Ouderen van 70 jaar en ouder mogen bij deze Tweede Kamerverkiezing per brief stemmen. Een (brief)stem moet uiterlijk vrijdag 12 maart aanstaande vóór 17.00 uur op de post zijn gedaan. De (stem)brief mag ook nog woensdag 17 maart tot 21.00 uur worden afgegeven in een van de afgiftepunten.

NOOM heeft de standpunten van 50PLUS, CDA, ChristenUnie, D66, Denk NL, GroenLinks, PVDD, PvdA, Socialistische Partij en VVD vergeleken m.b.t. onderwerpen die voor (migranten)ouderen van groot belang zijn: de hoogte van AOW en minimumloon, pensioen(leeftijd), kostendelersnorm, (mantel)zorg, preventie, eenzaamheid, wonen en vrijwilligerswerk.

Download het hier in .pdf KLIK HIER.

In deze verkiezingsspecial, die bovenal een oproep is om te gaan stemmen, vindt u een persoonlijke oproep van de volgende kandidaat Kamerleden: Ellen Verkoelen,Mustafa Amhaouch, Don Ceder, Vera Bergkamp, Corinne Ellemeet en Lilianne Ploumen.

Daarbovenop doet NOOM een oproep op een vrouw en/of een kandidaat met een migratieachtergrond te stemmen die nu op een niet-verkiesbare plek staat van de partij van uw voorkeur. Omdat we geloven dat een meer diverse Tweede Kamer (en straks een zo divers mogelijk kabinet) de kwaliteit van onze samenleving ten goede komt. Omdat het verre van vanzelfsprekend is dat migrantenouderen gaan stemmen, zeker nu in coronatijd, worden alle sleutelfiguren, mantelzorgers en (klein)kinderen opgeroepen om migrantenouderen te informeren over de mogelijkheid om iemand te machtigen, maar vooral ook als zij 70 jaar of ouder zijn, dat zij per post kunnen stemmen.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.