Oproep RADAR Antidiscriminatiebureau Kennemerland grenscontroles Amnesty International Ocan Caribisch

Foto: RADAR

Op verzoek van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland  brengen wij graag onderstaande oproep onder uw aandacht. Als Ocan willen wij mensen die last hebben ondervonden van een grenscontrole aansporen hun klacht aan Bureau Discriminatiezaken Kennemerland en of RADAR voor te leggen.

Antidiscriminatiebureau's, Amnesty International en Control Alt Delete dringen al jaren aan op maatregelen tegen etnisch profileren. Op 26 februari 2020 spanden ze, samen met twee individuele burgers, een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat vanwege etnisch profileren van de Koninklijke Marechaussee op luchthavens. Ze vragen de rechter een grens te trekken en een einde te maken aan discriminerende grenscontroles.

Ben je gecontroleerd op een luchthaven? Denk je dat het te maken had met je huidskleur of afkomst? Dan willen we graag in contact komen met jou. Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, RADAR, Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam en antidiscriminatievoorziening Limburg gaan actief onderzoeken wat mensen meemaken tijdens grenscontroles op luchthavens. Onze klachtbehandelaars zijn er voor jou. Ze bieden een luisterend oor en kunnen ondersteuning bieden bij het voeren van een klachtenprocedure.

Geef je meldingen door via het online formulier etnisch profileren van RADAR of te bellen met 0800-1237 (gratis) of Bureau Discriminatiezaken Kennemerland op 023-5315842. Onze medewerkers zijn aanwezig tijdens kantooruren.

Voor meer informatie en achtergond leest u een artikel op de website van Bureau Discriminatiezaken Kennemerland .

 

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief