Actualiteiten

Black Achievement Month 2019 trapt officieel af in ITA Amsterdam; oa. Howard Komproe, Simone Weimans, Izaline Calister, het Nationale Ballet

29 september 2019

BAM HOR L RGB Black Achievement Month 2019 NiNsee Ocan Caribisch

Uitnodiging

De Black Achievement Month 2019 trapt af met een wervelende openingsshow en wij hebben het genoegen u uit te nodigen de openingsshow te bezoeken. In de maand oktober vindt in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Almere en Utrecht een grote verscheidenheid aan evenementen plaats op het gebied van debat, muziek, film, kunst, opera, ballet en cultuur. 

Programma

Cabaretier Howard Komproe spreekt een gesproken column uit. Verder zijn er dansoptredens van het gezelschap Untold en het Nationale Ballet. Untold is een West-Afrikaans en Afro-Caribisch dans- en muziekgezelschap. Zij presenteren een scène uit hun nieuwe voorstelling Sreka. Het Nationale Ballet geeft acte de présence met Embers, een duet gedanst door Davi Ramos en Sebia Plantefève van de Junior Company (choreografie Ernst Meisner/muziek Max Richter) en Hom(m)e, een solo door Daniel Robert Silva (choreografie Olivia Lecomte).

Vocalist Izaline Callister presenteert samen met componist, pianist en theatermaker Thijs Borsten een fragment uit haar nieuwe multi-media voorstelling Het eiland van mijn vader waarin familie en het eiland Curaçao centraal staan. De klassiek getrainde toptalenten Yannick Hiwat (viool) en Dywel Braaf (vleugel) verzorgen beide een solo-optreden.

Manoushka Zeegelaar Breeveld, de ster van de muziektheatervoorstelling Celia van Urban Myth, die verhaalt over het leven van de Cubaanse koningin van de salsa Celia Cruz, zal een spetterend optreden verzorgen samen met haar Latin all-star band.

De Black Achievement Month wordt jaarlijks, in de maand oktober, georganiseerd door het Nationaal instituut Nederlands slavernijveleden en erfenis (NiNsee). Doel van dit evenement is de talenten en bijzondere bijdragen die personen met Afrikaanse roots hebben geleverd, in de schijnwerpers te zetten.

De presentatie is in handen van Simone Weimans, bekend van het NOS-journaal.

Openingsshow Black Achievement Month 2019

  • Datum:                zondag 29 september 2019
  • Tijd:                     19.00 tot 21.15 uur
  • Locatie:                Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam)
  • Adres:                  Leidseplein 26 te Amsterdam

Kaarten zijn verkrijgbaar via onderstaande link:

https://ita.nl/nl/voorstellingen/opening-black-achievement-month/358/?gclid=Cj0KCQjw_absBRD1ARIsAO4_D3u_Llmb6gu6FrZ1cJwZNbdnUoVqrWdPOX9ikXc6MfleUv7a90uwCagaAi9jEALw_wcB

U vindt het volledige programma op onze festivalwebsite: www.blackachievementmonth.nl. o

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief