Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Boekpresentatie: Dutch New York Histories & Rethink New Amsterdam, do. 30 nov. 2017(19.30h), Amsterdam

23 november 2017

Boek Werktekening Omslag Gids Dutch New York Histories 2017 High Trade Final version1 copy 600x876


Op donderdag 30 november aanstaande van 19.30 tot 21.00 u. presenteert Mapping Slavery in samenwerking met het Rethink Diversity programma van Pakhuis De Zwijger de nieuwe tweetalige gids Dutch New York Histories: Connecting African, Native American and Slavery Heritage | Geschiedenissen van Nederlands New York  (auteurs: Dienke Hondius, Nancy Jouwe, Dineke Stam en Jennifer Tosch, uitgever LM Publishers/Washington University Press). 

De avond wordt gepresenteerd door Jörgen Tjon a Fong. Er zijn optredens en een mini-workshop door Babs Gons, Victor Blottenbey en de auteurs van het boek. U bent van harte welkom op deze avond. Wel graag tevoren uw aanwezigheid  kenbaar maken op https://dezwijger.nl/programma/rethink-nieuw-amsterdam#. (kosteloos)

De avond is een tijdreis langs twee steden die al eeuwen aan elkaar zijn verbonden. Het gedeelde verleden van Amsterdam en New York wordt belicht door de ogen van de historische figuren Jaques de Munsee, Sojourner Truth en Peter Stuyvesant. Wat is de relatie tussen Amsterdam en New York? Welke stempel heeft Nederland in de Gouden Eeuw op de grootste stad van Amerika gedrukt en vice versa?

Dutch New York Histories maakt net als de Gids Slavernijverleden Amsterdam| Amsterdam Slavery Heritage Guide (in herdruk) concrete plekken zichtbaar van slavernij, verzet en Afrikaanse en Aziatische aanwezigheid. De nieuwe gids maakt deel uit van de Black Heritage Tour in New York State en onderzoekt de verbinding tussen Afrikaans-, Inheems Amerikaans- en Nederlands erfgoed en de geschiedenis van slavernij in beide steden gedurende de koloniale periode.

We danken al onze samenwerkingspartners voor hun steun. We hopen met hen en vele anderen, docenten, studenten, beginners en gevorderden in koloniale geschiedenis er een interessante avond van te maken.

Deze avond is deel van een serie over het vergroten van publiek bewustzijn over koloniale geschiedenis en het erfgoed van slavernij in het onderwijscurriculum en bij het algemeen publiek.

Nederlands én Engels gesproken met de nodige toelichting.

Foto omslag: Mappingslavery.nl

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief