Actualiteiten

Centro pa Desaroyo di Aruba (CEDE Aruba) lanceert ‘Happy to Give Back’ initiatief

29 april 2020

Happy to give back Facebook page logo CEDE Arubahuis Aruba Ocan Caribisch

Op verzoek van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Aruba brengen wij graag onderstaand initiatief onder uw aandacht.

"Aruba is zwaar getroffen door COVID-19 en heeft uw hulp nodig"

ORANJESTAD — Centro pa Desaroyo di Aruba (CEDE Aruba), Aruba's nationale fonds voor sociale ontwikkeling, heeft het 'Happy to Give Back' initiatief gestart. Hierbij kunnen mensen online geld doneren voor onmiddelijke hulp aan de lokale voedselbank en kwetsbare groepen in de samenleving. "Het eiland is door de COVID-19 crisis zwaar geraakt. Aruba's enige economische pilaar, het toerisme, is volledig stilgevallen. We verwachten dat minstens 25.000 mensen hun baan verliezen. Dat is ruim een kwart van de bevolking. We hebben alle hulp nodig die we kunnen krijgen."; volgens directeur Daniel Tecklenborg.

"De Amerikaanse kredietbeoordelaar Standard & Poor voorziet dat ons eiland op economisch terrein het meest aangedane land in de wereld zal zijn, door de impact op het toerisme van het Corona-virus", vervolgt Tecklenborg. Ouderen die in isolatie afglijden, gezinnen en kinderen die in de armoede vervallen en duizenden mensen zonder baan. Dit zijn slechts enkele scenario's van Aruba ten gevolge van de COVID-19 crisis. Het eiland dat normaal 1,2 miljoen toeristen per jaar verwelkomt, biedt nu een ongekend beeld van lege hotels en stranden met desastreuze gevolgen voor de lokale economie.

'Happy to Give Back' of 'Blij om terug te geven' geeft de gelegenheid om direct te helpen. Bent u liefhebber van Aruba, voelt u voor de medemens in het Koninkrijk of wilt u gewoon een handje helpen, dan wij verwelkomen u met heel ons hart. Kijk op www.happytogiveback.com hoe gemakkelijk u een donatie kunt doen, alle kleine beetjes helpen. Aruba is u dankbaar!

Over CEDE Aruba

CEDE Aruba staat bekend als een betrouwbare en professionele organisatie. Het is de Arubaanse samenwerkingspartner van de Samenwerkende Fondsen Cariben. Samen met diverse Nederlandse fondsen, waaronder het Oranje Fonds en het Kansfons, ondersteunt CEDE Aruba al jaren maatschappelijke initiatieven en vrijwilligerswerk op Aruba. Initiatieven van CEDE Aruba tijdens de COVID-19 crisis zijn:

  • Een telefoonlijn voor 60+ mensen, die geen sociaal contact of steun van familie hebben.
  • Extra financiële steun aan de voedselbank, waardoor ze naar een grotere locatie konden verhuizen en meer monden kunnen voeden.
  • Een website die informatie geeft over maatschappelijke services tijdens COVID-19 zoals leverdiensten, banken, nutsbedrijven, sociale assistentie, entertainment tijdens quarantaine etc.
  • Werving van meer dan 230 vrijwilligers die warme maaltijden bereiden, eten inpakken, een buddy voor een oudere zijn en nog veel meer.
  • De starten van een TV-kanaal met educatieve en praktische tips voor thuis zoals thuisschool, stressvermindering en gezonde voeding.
  • Binnenkort zal CEDE meewerken aan initiatieven die naar pleeggezinnen zoeken voor kinderen die in een situatie van misbruik en/of huiselijk geweld zitten.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief