Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Documentaire 'A Shtetl in the Caribbean' wint Best Feature Documentary tijdens Dada Saheb Phalke Film Festival in New Delhi

12 mei 2015

Tijdens de vijfde editie van het Dada Saheb Phalke Film Festival op 30 april 2015 heeft de Nederlandse documentaire 'A Shtetl in the Caribbean' (klik voor trailer) van Sherman De Jesus de award voor 'Best Feature Documentary' gewonnen. Het festival is het enige onafhankelijke film festival in India, georganiseerd op de geboortedag van de grondlegger van de Indiase cinema.

De documentaire, geproduceerd door Memphis Film & Television, vertelt het aangrijpende verhaal van twee jeugdvrienden die opgroeiden op Curaçao, en nu op zoek gaan naar de geschiedenis van hun voorouders in Oost-Europa.

Regisseur Sherman De Jesus: "In een tijd dat vluchtelingen met duizenden tegelijk de grenzen van hun door oorlog verscheurde landen oversteken, is het goed te beseffen dat er altijd al vluchtelingen zijn geweest, mensen die trachten te ontsnappen aan oorlogsgeweld, vervolging en ander onheil. A Shtetl in the Caribbean is een hommage aan Curaçao, het kleine eiland met een groot hart waar zo velen een veilige haven vonden."

 Eerder al draaide A Shtetl in the Caribbean tijdens het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag, en tijdens het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Ook waren er vertoningen in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. De film ging op 26 oktober 2014 in première in EYE en is in november 2014 in twee delen uitgezonden door de Joodse Omroep, tevens coproducent van de film.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief