Skip to main content

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

EuroPride 2016: Ocan wint eerste prijs Beste Statement met “Europe For Orlando” boot.

08 augustus 2016

 

Ocan EuroPride gaypride 2016Het Antilliaans Dagblad spreekt van en “uitgelaten stemming”.  De NRC schreef over het “overweldigend” effect dat de Europe For Orlando boot op de toeschouwers had. De Amigoe benadrukt hoe essentieel "solidariteit" voor dit succes was. De krantenkop van een pagina lang artikel in The Daily Herald luidt “Admiration and Award for Ocan float at Canal Parade ”. The Daily Herald besteede tevens uitgebreid aandacht aan de voorbereidingen in haar krant van 4 augustus 2016.

De deelname van Stichting Ocan aan de Canal Parade met maar liefst 79 andere boten ging de EuroPride jury niet onopgemerkt voorbij. Op zaterdagavond werd bekend dat Stichting Ocan de eerste prijs Beste Statement had gewonnen.  Van een moeilijke start naar een prominente plek nummer 5 in de Canal Parade; van creativiteit en doorzettingsvermogen moest het team van organisatoren het moeten hebben. Zie video Caribisch Netwerk/NTR.

Met een prachtig versierde boot, kostuums en het zingen van ‘What The World Needs Now’ door de meer dan 100 enthousiaste deelnemers wisten wij met onze Europe For Orlando boot de juryleden allemaal te ontroeren met ‘’een vredelievende boodschap in een wereld en tijd die volkomen ontwricht is.” Langs de gehele route waar zo een 560.000 toeschouwers stonden, wisten wij ook het publiek mee te laten zingen.

Afgelopen zaterdag 6 augustus voer Ocan voor de tweede keer mee in de Canal Parade. In 2011 realiseerde Ocan Dushi & Proud, de eerste speciaal voor Caribische Nederlanders boot in de geschiedenis van de Amsterdam Gay Pride parade. Deze primeur  werd een enorme hit onder de ruim 400.000 toeschouwers en zorgde voor de nodige aandacht van de media zowel in Nederland als op de eilanden.

Stichting Ocan steunt de Orlando GLBT Community. Wil jij ook de GLBT Community Center of Central Florida steunen? Surf naar onderstaande URL om het nummer te downloaden. http://www.broadwayrecords.com/shop/broadway-for-orlando-what-the-world-needs-now-is-love-mp3

Ocan EuroPride gaypride The Daily Herald 8 augustus 2016

 

 

 

Amigoe 8 aug 2016 Ocan Europe For Orlando OcanOcan EuroPride gaypride 2016

 

 


 

 

 

 

 

 
Bron: The Daily Herald, 8 augustus 2016

 

 

 

 

Ocan EuroPride Gaypride 2016 Canal Parade


Ocan EuroPride 2016 gaypride


Ocan EuroPride gaypride 2016


Bron: Amigoe, 8 augustus 2016
The Daily Herald 4 augustus 2016 Ocan Europe 4 Orlando
De volledige fotogalerij vindt u op de Ocan Facebookpagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: The Daily Herald, 4 augustus 2016

 

 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.