Actualiteiten

Expo Platform Haagse Antilliaans-Arubaanse organisaties een daverend succes!

04 april 2019

IMG 3247 RESIZE WEBSITE

 

Ruim 150 bezoekers zijn afgelopen zaterdag 30 maart naar een kleurrijk versierde PEP Den Haag gekomen om (verder) kennis te maken met een aantal organisaties die zich inzetten voor de Caribische gemeenschap (en meer) in Den Haag. De expo waaraan 19 maatschappelijke organisaties meededen was het hoogtepunt van een maandenlang traject waarin deze organisaties onder de coördinatie van Stichting HAAB , PEP Den Haag en Stichting Ocan studiedagen volgden.

De expo diende als uitgelezen kans voor de organisaties om zich via het programma en hun versierde stands te presenteren aan het brede Haagse publiek, in contact te komen met potentiele vrijwilligers & bestuursleden voor hun stichtingen en samen te laten zien hoe georganiseerd en voorbeeldig de Caribisch gemeenschap bezig is op maatschappelijk vlak. Centraal stond ook het proeven van de Caribische sferen.

De Haagse wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid Kavita Parbhudayal sprak kort na de opening van de expo de aanwezigen toe en moedigde zij hen aan om door te gaan met hun toegewijde inzet voor de Haagse samenleving. Plaatsvervangend minister van Curaçao Eunice Eisden, die nauw betrokken was tijdens het traject, beaamde de woorden van de wethouder en erkende het belang van het goede werk dat de organisaties verrichten.

Dagvoorzitter Goriaka Maal leidde de interactieve dag waarin er verschillende deurprijzen geloot werden en onder andere geïnterviewd werd met de winnaars van de deurprijzen en standhouders over hoe zij de expo hebben ervaren. Interactieve theater sketches over vrijwillige inzet verzorgd door Stichting Jambo Den Haag zorgden voor de nodige humor. Er was een modeshow met de creaties van het talentvolle ontwerper Shandall Geertruida; multitalent Roxanna Westmaas die in de modeshow meeliep zong twee nummers die het publiek swingend meekreeg. Een speciaal voor deze dag geschreven gedicht werd in maarliefst 4 talen voorgedragen door de eveneens getalenteerde artiest Sharlotte Ellis. De kleurrijke dansgroep Grupo Ban Pé lieten met hun traditionele dans en klederdracht demonstraties zien waarom wij op onze veelzijdige Caribisch cultuur trots mogen zijn.

We zijn het Aruban Tourism Authority (ATA) en Curaçao Tourist Board Europe (CTBE) zeer erkentelijk voor hun bijdragen.

De maatschappelijk organisaties die meededen zijn Dutch Caribbean Book Club, Jess Care, Krese, Ozora Compass, Samen Financieel gezond & Budgetbeheer, Stichting Al Abrigo del Altísimo, Stichting Ban Pé, Stichting Benita Home, Stichting Caribbean Angels, Stichting CECN (Cultureel Erfgoed Caribisch Nederland), Stichting Chi ku Cha, Stichting HAAB, Stichting Hero Tula, Stichting Jambo Den Haag, Stichting Ocan, Stichting PEP, Stichting Sleutelen met Jongeren, Stichting SPLIKA, en Wayaca Caribische Seniorengroep.


Benieuwd naar de foto’s van deze bijzondere dag?
Kijk op de Ocan Facebookpagina.  

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief