Actualiteiten

Gedichtenbundel ‘Sinti mi Sintí’ van Crisèn Schorea

27 november 2020

Gedichtenbundel Crisen Schorea Sinti mi Sinti Ocan Caribisch 

Graag brengen wij onder uw aandacht de in 2016 verschenen gedichtenbundel ‘Sinti mi Sintí’ van het mutitalent Crisèn Schorea.

In 2016 is mede dankzij de steun van de Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied, Maduro & Curiel’s Bank en Kadanz NV, één van de dromen van artiest Crisèn Schorea in vervulling gegaan: de publicatie van haar eerste gedichtenbundel getiteld ‘Sinti mi Sintí’ (‘Voel mijn gevoel en of gedachten’).

De titel Sinti mi Sintí verwijst naar de gevoelens maar ook gedachten van de auteur en de oneindige pas de deux van hun beiden die constant in haar hoofd plaats vindt. Het werkwoord ‘sinti’ betekent in het papiaments ‘voelen’ terwijl het zelfstandig naamwoord ‘sintí’ zowel ‘het gevoel ’ als ‘het brein’ betekent. Middels dit boek ervaar je hoe zij en vooral haar hoofd in mekaar zit; Haar (slechte) gewoonte om zelfs gevoelens proberen te anlyseren en rationaliseren. Sinti mi sintí is een poging om haar gevoelens en gedachten als het ware één te laten worden, en die eenheid te delen met ieder die denkende voelt en voelende denkt. Dit allemaal in het papiaments, de mooiste taal van de wereld. ‘Sinti mi Sintí’ is in Nederland verkrijgbaar via www.swpbook.com (https://www.swpbook.com/boeken/3/antillen-en-caribbean/1956/sinti-mi-sinti) en www.caribpublishing.com .

Crisèn Schorea (Curaçao, 1975), is van beroep socioloog, in haar hart een schrijfster, singer-songwriter, actrice en een grote liefhebber van 'performing arts'. Ze schrijft al 20 jaar gedichten en muzieknummers. Enkele van haar gedichten verschenen in Dutch Caribbean Art Diary 2011, Hanchi di Pleizí Literario 2008 en Hanchi di Pleizí Literario 2009, Curaçao Reflections (Snelders, 2017), Creative Contradictions (UoC, 2019). Sinti mi Sintí is haar eerste gedichtenbundel en in het Papiaments. In 2018 bracht zij haar eerste cd album uit getiteld ‘Morde mi, Kome mi’ (Bijt me, Eet me), digitaal verkrijgbaar op verschillende platforms zoals Spotify, Itunes, enz.

U kunt (KLIK HIER) een korte video over Schorea kijken op het YouTube kanaal van de Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.  

Wil je meer over haar weten, bezoek dan haar website www.crisenschorea.com , facebookpage ‘Crisen Schorea’ en of Instagram page ‘crisenelise’.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief