Happy To Give Back Aruba Covid19 corona voedselpakketen Ocan Caribisch

Graag brengt Stichting Ocan onderstaand bericht van Happy to Give Back onder de aandacht van de Caribisch Nederlandse gemeenschap en iedereen die de meest kwetsbare mensen op Aruba in Coronatijd wil ondersteunen.


Happy to Give Back (HTGB) is een initiatief van CEDE Aruba, het online donatieplatform om de meest kwetsbare mensen in de samenleving van Aruba to ondersteunen met voedselhulp. Middels deze email brengen we u graag op de hoogte van de laatste stand van zaken en doen we een oproep dit initiatief te ondersteunen en waar mogelijk te delen in uw netwerken.
 
Wat is Happy to Give Back ook alweer?
HTGB is een on- en offline donatieplatform om de meest kwetsbare mensen in de samenleving van Aruba te ondersteunen met voedselhulp.
HTGB is opgezet nadat de COVID-19 crisis uitbrak en er vele duizenden mensen zonder werk kwamen te zitten. Al heel snel werd inzichtelijk dat voedselhulp ontzettend belangrijk zou worden, vele gezinnen konden nauwelijks nog de eindjes aan elkaar knopen en de aantallen liepen en lopen helaas alleen maar op.
 
Hoeveel mensen hebben voedselhulp nodig op Aruba?
Op dit moment zijn ruim 12.000 gezinnen afhankelijk van voedselhulp, maar liefst 1/3 van de Arubaanse bevolking! 7500 gezinnen worden via het Rode Kruis door het ministerie van BZK geholpen. FPNC (nationale voedselbank) kan zo'n 3000 gezinnen helpen, onder andere via geld van de Arubaanse overheid en HTGB. Dat betekent dat zo'n 1500 gezinnen per maand niet geholpen kunnen worden. Een voedselpakket voor een maand kost gemiddeld EUR 160,- (Afl 335,-). EUR 160 x 1500 gezinnen = EUR 240.000,-. EUR 240.000,- is er dus extra per maand nodig om de alle monden te kunnen voeden.

Welke initiatieven ondersteunt Happy to Give Back?
Happy to Give Back ondersteunt drie lokale initiatieven op het eiland, te weten FPNC (de nationale voedselbank), YMCA (warme maaltijden programma voor ouderen) en Ban Uni Man Pa Cria Nos Muchanan (ontbijtprogramma voor kinderen op scholen). 100% van alle donaties gaan naar deze stichtingen toe.
 
Wat heeft Happy to Give Back tot nu toe allemaal gedaan?
Happy to Give Back heeft het afgelopen half jaar diverse on en offline campagnes opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Zo zijn we begonnen met een online campagne waarbij diverse vrienden van Aruba, waaronder baseballer Xander Bogaerts, wereldkampioen surfen Sarah Quita Offringa en NASA ingenieur Edward Cheung een oproep hebben gedaan HTGB te ondersteunen.
 
Daarnaast hebben we op Aruba de HTGB maand georganiseerd, waarbij diverse activiteiten gedurende de hele maand uiteindelijk leidden naar de HTGB nationale Radio- en Telethon. 12 radiostations en Tele aruba hebben 48 uur lang gezamenlijk radio en televisie gemaakt waarbij alles in het teken stond van HTGB. Vele lokale en internationale organisaties hebben hun steentje bijgedragen en is er in slechts 48 uur ruim een kwart miljoen gulden opgehaald.
 
Mocht u op Aruba zijn aankomende periode, zult u bij vele restaurants, benzinestations en supermarkten een Happy to Give back donatie bus zien staan. Hier kan iedereen cash geld in gooien of via de QR-code op de bus en de telefoon een online donatie doen.
 
Wat is de impact van Happy to Give Back geweest?
Met het geld dat tot nu toe is ingezameld, heeft HTGB hulp kunnen bieden aan:
 
2.190 gezinnen met een voedselpakket voor een maand
19.569 ontbijten voor kinderen op school
24.458 warme maaltijden voor de meest kwetsbaren en ouderen

Wat zijn de plannen van Happy to Give Back richting Nederland?
Aankomende maand starten we een campagne richting Nederland om aandacht te vragen voor HTGB, zowel bij de Arubanen die in Nederland wonen alsook richting de mensen die Aruba een warm hart toedragen. We zijn zeer dankbaar dat onder andere het Arubahuis, ATA Nederland, District 297 en studentenvereniging Kompas ons willen helpen zoveel mogelijk mensen in Nederland te bereiken. Ook deze mogelijkheid die het Arubahuis biedt HTGB bij u onder de aandacht te brengen, waarderen we zeer.
 
Hoe kunt u ondersteunen?
Er zijn meerdere manieren waarop u HTGB kunt ondersteunen:

  1. Middels een online donatie, zowel eenmalig als maandelijks. Doneer via www.happytogiveback.com 1. of via het platform Whydonate waar u o.a. via Ideal en Paypal kunt doneren. Klink op deze link om naar de website van Whydonate geleid te worden: https://www.whydonate.nl/fundraising/happy-to-give-back-aruba
  2. Door deze informatie in uw netwerk te delen met mensen waarvan u verwacht dat zij Aruba een warm hart toedragen en wellicht een donatie willen doen.
  3. Door zelf een initiatief te bedenken binnen uw organisatie, netwerk, familie- of vriendenkring om geld in te zamelen voor HTGB. Wij zijn te allen tijde bereid u hierin verder te ondersteunen.
    Zo is bijvoorbeeld een groep young professionals in Nederland bezig een 'challenge' te bedenken en heeft de studentenvereniging Kompas besloten een Arubaans kookboek te maken en dat te gaan verkopen. Alle opbrengsten gaan daarbij naar HTGB.

Wat als u nog vragen of ideeën heeft?
U kunt te allen tijde contact met ons opnemen via 
 
Masha danki!

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief