Actualiteiten

Izaline Calister curator Tula Herdenkingsconcert 2019

17 juli 2019

Uitnodiging Tula Herdenkingsconcert Izaline Calister 2019

 

Ook dit jaar draagt Ocan - voor de derde keer -  bij aan de organisatie van het jaarlijkse NiNsee Tula Herdenkingsconcert in het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam)! Wie de eerste twee herdenkingsconcerten bijgewoond heeft, weet dat het herdenkingsconcert spetterende optredens  belooft en een swingende sfeer naar het Amsterdams theater brengt waar de bezoeker met moeite in zijn of haar stoel stil blijft.

TICKETS: https://bit.ly/2LOtrVf

TULA HERDENKINGSCONCERT

Het Tula Herdenkingsconcert 2019 is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsstrijder Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen die in augustus 1795 heeft plaatsgevonden. Het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) heeft dit jaar zanger, componist en tekstdichter IZALINE CALISTER gevraagd om als curator op treden voor het jaarlijkse Tula Herdenkingsconcert in het Internationaal Theater Amsterdam.

MUZIKALE VERHALEN UIT HET HART VAN OTRABANDA
Izaline Calister neemt u mee naar het Curaçao van vroeger en van nu en vertelt op karakteristieke en meeslepende wijze bijzondere verhalen over degeschiedenis van Curaçao en Otrobanda. Zij wordt daarin bijgestaan door danser/choreograaf Dalton Jansen en zangeres Niata Augusta (lead vocalist van Grupo Trinchera).

Otrobanda is een wijk in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. Otrobanda kan met recht de bakermat van de Curaçaose cultuur worden genoemd en speelde een beslissende rol in de economische, educatieve en sociaal-culturele ontwikkeling van het eiland. Veel beroemde muzikanten en componisten woonden en werkten er en heel veel mooie en bekende liedjes zijn in Otrobanda ontstaan.

‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren)

Voor een kleine fotoimpressie, zie onze Facebookalbums van het Tula Herdenkingsconcert 2017 met Randal Corsen, Kris Berry en Dibo Doran en het Tula Herdenkingsconcert 2018 met Elia Isenia, Stanley Clementina en Tamara Nivillac .

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief