Actualiteiten

Kijktip: 'Dromen van Curacao' (NTR), regisseur Ida Does, 2 t/m 6 sept. 2019, 19.15h op NPO 2

30 augustus 2019

Graag brengen wij onder uw aandacht deze NTR docuserie ingesproken door Noraly Beyer en geregiseerd door Ida Does.

 

Promo Dromen van Curacao NTR Ida Does Ocan Caribisch

In de nieuwe docuserie Dromen van Curaçao volgen we een aantal scholieren op de havo/vwo school (het MIL) op Curaçao in hun eindexamenjaar. De leerlingen hebben ieder hun eigen dromen en verwachtingen over hun leven na het examen. Maar zover is het nog niet, het laatste jaar is moeilijker dan ze dachten. Sport, bijbaantje en vrije tijd vragen ook aandacht.

 
Dromen van Curaçao biedt een bijzondere inkijk in het leven van deze gewone Curaçaose jongeren. Iedere leerling heeft z’n eigen gedachten, plannen en twijfels. Allemaal hebben ze dromen over de toekomst. Jean wil piloot worden, Chennery gaat Chinees studeren en Daniel moet winnen op de Caribische Spelen. Gedurende het eindexamenjaar moeten de leerlingen keuzes maken voor later. Gaan ze doorstuderen, en welke richting dan? Blijven ze op Curaçao of kiezen ze voor een studie in Nederland of Amerika? En ondertussen komen de examens steeds dichterbij…

2 september 19:15 uur Aflevering 1: De mentor.

Docuserie over scholieren op Curaçao in hun eindexamenjaar. Jean moet bij de mentor komen. Door zijn bijbaantje gaan zijn cijfers achteruit.

3 september 19:15 uur Aflevering 2: De tweeling

Docuserie over scholieren op Curaçao in hun eindexamenjaar. De tweeling Chennery en Shevienna doen alles samen, maar willen ieder een andere studie kiezen.

4 september 19:15 uur Aflevering 3: Carnaval!

Docuserie over scholieren op Curaçao in hun eindexamenjaar. De carnavalstijd is even tijd voor ontspanning. De school doet enthousiast mee aan de tienerparade.

 

5 september 19:15 uur Aflevering 4: Winnen of verliezen

Docuserie over scholieren op Curaçao in hun eindexamenjaar. Daniel is kampioen discuswerpen en gaat namens Curaçao naar de Caribische spelen.

6 september 19:15 uur Aflevering 5: Examen

Docuserie over scholieren op Curaçao in hun eindexamenjaar. De examentijd is aangebroken. Er is even geen tijd voor andere dingen. Wie gaat er slagen?

De 5-delige docuserie Dromen van Curaçao is een coproductie van Paul de Bont Producties en NTR. De serie is vanaf maandag 2 september vijf dagen achter elkaar te zien om 19.15 uur op NPO2.

De voice-over van de serie is ingesproken door Noraly Beyer (NOS Journaal 1985-2008). Noraly Beyer, geboren op Curaçao, zat zelf ook op het MIL in Willemstad.

Regisseur van Dromen van Curaçao is Ida Does (o.a. Sporen van Suiker). Zij maakte de serie samen met andere filmmakers met een Caribische achtergrond, zoals Hester Jonkhout, Jurgen Lisse en Michel Drenthe.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief