Actualiteiten

Kok Tayron Vrutaal lanceert kookboek ‘The Hidden Cuisine of Curaçao’

12 augustus 2020

Tayron Vrutaal boeklancering The hidden cuisine of curacao Ocan Caribisch

Op maandag 3 augustus jl. vond de lancering plaats van het eerste kookboek van de Curaçaose kok Tayron Vrutaal: The Hidden Cuisine of Curaçao. Stichting Ocan werd voor deze plechtigheid in Rotterdam uitgenodigd waar de gevolmachtigde minister van Curaçao de heer Anthony Begina ook in aanwezig was en lovende woorden sprak over de kunsten van Tayron. De aanwezigen werden getrakteerd op heerlijke hapjes afkomstige uit The Hidden Cuisine of Curaçao. Dit nieuwe kookboek is een must-have!

Dit kookboek bevat 70 nieuwe recepten die Tayron zelf heeft gecreëerd en enkele recepten van zijn drie dochters. Het idee voor dit kookboek ontstond twee jaar geleden, na een bezoek aan zijn geboorteland Curaçao. Hij kreeg bij aankomst in Nederland de inspiratie om een kookboek te schrijven met nieuwe recepten voor Curaçao.

Tayron heeft na zijn koksopleiding bij verschillende 4- en 5-sterrenhotels gewerkt, maar ook bij verschillende restaurants met diverse keukens, zoals Italiaans, Frans en Caribisch. Ook was hij voor enige tijd mede-eigenaar van een restaurant. Tegenwoordig werkt hij als zelfstandige kok. Tayron is een gedreven en gepassioneerde kok die graag uitdagingen aangaat. Zo heeft hij een gouden medaille gewonnen voor de “Taste of the Caribbean” wedstrijd in de Verenigde Staten en heeft hij meegedaan aan het tv-programma Hermans Helden van Herman den Blijker, waar hij in de top 5 belandde.

The Hidden Cuisine of Curaçao is geen verzameling van bestaande gerechten, maar bevat originele nieuwe gerechten op een culinair niveau. De lezer zal de cultuur en de smaak van Curaçao in dit boek (her)ontdekken. Het doel van Tayron is om de Curaçaose keuken naar een hoog niveau te tillen en dat de wereld kennismaakt met de grote dimensie van het culinaire deel van Curaçao. Zoals andere grote landen bekend zijn voor hun salades, soepen en andere gerechten, wil hij dat in de toekomst in restaurants wereldwijd de namen van deze Curaçaose gerechten op het menu staan.

Een erg interessant aspect van dit kookboek is het historische; de geschiedenis en cultuur van Curaçao hebben een belangrijke rol gespeeld in de creatie van de recepten. Dat is ook te zien aan de namen van de gerechten, die een diepere betekenis hebben. Zoals de Tula Salade; vernoemd naar de held die voor de vrijheid van de slaven op Curaçao heeft gevochten. De ingrediënten voor deze salade zijn onder andere gewassen die de slaven destijds aten. Het boek bevat meer recepten met interessante namen die nog niet bestaan in de culinaire wereld, zoals de Kunuku Soep.

Dit kookboek is bestemd voor zowel professionele koks als amateurs. De recepten zijn kort, zodat deze in weinig stappen kunnen worden gemaakt. Ook vegetariërs zullen in dit boek aan hun trekken komen.

The Hidden Cuisine of Curaçao is vanaf nu te koop en is te bestellen op de website www.uniquetaste.nl en is binnenkort ook verkrijgbaar bij bol.com.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief