Actualiteiten

Mai Yeta Kaweta vindt dat Nea ook meer moet weten over de Donorwet. Zij gaan kijken naar de Ocan talkshow op RTV-7. U ook?

20 oktober 2020

In onze campagne Mi kurpa Mi desishon My body My choice, waarbij wij u aandacht vragen om uw keuze te registreren in het Donorregister laten wij vandaag Mai Yeta Kaweta aan het woord.

Mai Yeta Kaweta wil over alles meepraten en is ook nieuwsgierig over alles wat om haar heen gebeurt en deelt dit graag met anderen. Kaweta manera e ta, as “maco” as she is, nieuwsgierig zoals zij is, praat zij ook over de nieuwe Donorwet en geeft haar informatie door. Met haar goede kennis Nea is zij in gesprek over Petra die in Nederland woont. Het is belangrijk dat de mensen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten op de hoogte zijn van deze nieuwe Donorwet, doordat bijna iedereen een familielid heeft dat in Nederland woont. Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven is in Nederland valt onder deze wet en moet zijn keuze kenbaar maken in het Donorregister.

De keuzes zijn:
     1.  Ja, ik wil donor worden.
     2.  Nee, ik wil geen donor worden.
     3.  Mijn familie beslist na mijn overlijden.
     4.  Ik wijs 1 persoon aan die beslist na mijn overlijden

Mai Yeta Kaweta wijst erop dat als iemand zijn keuze niet invult in het register, dan komt: ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ bij zijn naam te staan. Dat betekent dat zijn organen na overlijden naar een patiënt kunnen gaan. 

Familie moet dus weten welke keuze er is ingevuld. Laga nos ban papia komo famia. Neem contact op met uw familieleden in Nederland en vraagt hen om hun keuze te registreren en dit te delen. Niemand wilt toch met een verassing geconfronteerd worden als een dierbare in Nederland overlijdt?

Mai Yeta heeft de boodschap goed begrepen. U ook?

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief