Actualiteiten

Ocan aan de slag met uitvoering ondersteuningsfunctie Decade!

14 juni 2018

ocan decade VN african descent diaspora caribisch cabo verde suriname africa


'Together We Will Stand’
is de naam van het projectvoorstel waarmee Stichting Ocan begin mei een dienstverleningsovereenkomst is aangegaan met het ministerie van SZW in het kader van de onderhandse meervoudige aanbesteding voor de tijdelijke ondersteuningsfunctie Decade.

Deze ondersteuningsfunctie is door het ministerie van SZW opgericht naar aanleiding van de behoefte aan ondersteuning bij het uitwerken van maatschappelijk initiatief die is uitgesproken door de doelgroep van de VN International Decade for People of African Descent  2015-2024(Gemeenschappen van Afrikaanse afkomst: Sub-Sahara Afrika, Surinaams, Antillen en overig Afro-Caribisch ).

MinSZW banner VN Decade Ocan Caribisch Nederland Cabo Verde Suriname Afrika Ghana NigeriaHet doel van de ondersteuningsfunctie is om organisaties en maatschappelijk actief betrokken mensen uit de Afrikaanse gemeenschappen te stimuleren en te adviseren bij het vormgeven en tot uitvoering laten komen van kansrijke maatschappelijke initiatieven. Wij hebben van het ministerie van SZW de opdracht gekregen om eerst onder een aantal prioritaire groepen de behoeften te onderzoeken. Op de website www.africandescent.nl, onder kopje Activiteiten Decade kunt u meer lezen over de prioritaire doelgroepen.

Wij zullen de ondersteuningsfunctie vormgeven en aanbieden aan de hand van de vragen en behoeften binnen de Afrikaanse gemeenschappen en deze voorzien van een onafhankelijk en objectief advies binnen de reikwijdte van het doel van de ondersteuningsfunctie. Het advies kan, mede afhankelijk daarvan, diverse vormen aannemen, zoals adviesgesprekken, vraagbaakfunctie en/of trainingen, workshops of intervisie. Om het ondersteuningsproces effectief in te richten gaan wij werken met een centraal platform op onze website waar u alle informatie kunt krijgen en alle handelingen kunt doen, indien u gebruik wenst te maken van de ondersteuningsfunctie. Het gaat bijvoorbeeld om: aanmelden voor advies, inschrijving informatiebijeenkomst, inschrijven op trainingen, aanmaken van uw eigen account om in contact te staan met een projectadviseur etc.  

Momenteel zijn wij volop bezig met het treffen van voorbereidingen voor deze gestandaardiseerde (digitale) procedures en processen om het hele ondersteuningsproces succesvol en transparant te laten verlopen. In onze aanpak en werkwijze zal binnen de kaders van de opdracht een onderverdeling van projecten gemaakt worden variërend van projectidee tot projectvoorstellen in een vergevorderd stadium waardoor efficiënt advies op maat gegeven kan worden gegeven.

De planning is dat wij na de zomervakantie (september 2018) daadwerkelijk kunnen starten met de uitvoering van de ondersteuningsfunctie. Wij zullen verschillende informatiebijeenkomsten in het land organiseren om alle belangstellenden te voorzien van additionele informatie. Op deze bijeenkomsten zult u ook informatie krijgen van het Oranjefonds en het Prins Bernardfonds.

Op deze website zult u periodiek op de hoogte worden gehouden van de stand van zaken betreffende de uitvoering van de ondersteuningsfunctie.

Het Projectteam ‘Uitvoering Ondersteuningsfunctie’.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief