Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Ocan en BBB kijken terug op geslaagde 22e editie EmigratieBeurs

19 februari 2018

Ocan Ban Boneiru bek emigratiebeurs expohouten caribisch

Op 10 & 11 februari 2018 gingen Stichting Boneiru Bèk & Stichting Ocan voor de vierde keer samen naar de twee dagen durende populaire beurs EmigratieBeurs bij Expo Houten. De partners kijken wederom terug op een geslaagde opkomst. Op beiden dagen kwamen er veel geïnteresseerden die affiniteit met de eilanden hebben. Of het nu ging om jonge gezinnen, pensionado's of ondernemers, het team van Ocan en Ban Boneiru Bèk was erg enthousiast om de vele vragen te beantwoorden, de bezoekers van algemene informatie te voorzien en te wijzen op actuele vacatures op Bonaire, St. Eustatius en Saba vanuit stand nummer 262 in de kleurrijke met palmbomen versierde Kaya Boneiru.

 

Tijdens deze editie was dag 1 wat drukker bezocht dan dag 2. In totaal bezochten zo’n 11.000 mensen de 22e editie van de EmigratieBeurs.

Het leeuwendeel van de vragen van onze stand bezoekers ging over werkgelegenheid op de BES. De bezoekers konden door 33 vacatureteksten van banen op Bonaire en 12 vacatureteksten van banen op Saba en St. Eustatius bladeren.  De sectoren gezondheidszorg, onderwijs, techniek en toerisme bleken het populairst onder onze bezoekers. De meesten van deze mensen waren van Europees Nederlandse afkomst. Het viel ons dit jaar op dat de bezoekers met een Surinaamse afkomst flink toenam. Zo waren er ook mensen van Braziliaanse en Venezolaanse afkomst die interesse in de eilanden toonden.

Aan het eind van de beurs hebben in totaal 41 mensen hun gegevens achtergelaten om te worden geïnformeerd over werkgelegenheid op de eilanden. Van deze 41 mensen, gaven 26 de voorkeur naar een baan op Bonaire, hadden 11 geen voorkeur, en gaven 2 personen elk de voorkeur voor een baan op Saba of St. Eustatius. Wat betreft opleidingsniveau zochten 36 personen een baan op WO/HBO niveau en 5 op MBO niveau.

In de zaal op de bovenverdieping van ExpoHouten, verzorgde Ban Boneiru Bèk presentaties op biede dagen over  Bonaire. Hier kreeg het publiek cruciale informatie over het wonen en werken op Bonaire.

Voor vacautures kijkt u op de Ocan vacaturepagina, en de Ban Boneiru Bèk, Back2Saba, Back2Statia websites.

KLIK HIER voor de fotogalerij op onze Facebookpagina.

Video impressie van EmigratieBeurs 2018 met interviews door Goriaka Maal. (Nederlands en Papiaments gesproken.)

Deel 1:

Deel 2:

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief