Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Ocan reactie uitkomst Tweede Kamerdebat ‘Bosmanwet’ 28 sep. 2016, Bosman en Ocan voorzitter in gesprek bij Nieuws & Co.

29 september 2016

Ocan Tweede Kamer foto Suzanne Koelega

Voorafgaand aan het Plenair Debat heeft Stichting Ocan de Kamerleden een opinieartikel aangeboden. Deze is door vele anderen ondertekend en ook naar de media verstuurd.

Deze vindt u hier in PDF .

Volgende week komt de officiële stemming in de Tweede Kamer. Gezien het debat gister  mag de gemeenschap blij zijn dat ons parlement het zal afstemmen. Er komt dan een definitief einde aan de poging van de VVD in de persoon van de heer Bosman om een verdeeld burgerschap te creëren. Startend met de poging via die wet Nederlanders geboren in de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba, nu Caribische Nederlanders, in een positie te plaatsen van tweederangs burgers. Er zijn veel Caribische Nederlanders die vanwege klassenverschil dachten dat het hen niet aanging, zoals ook velen door de woorden Antilliaanse criminelen dachten dat het ook niet over hen ging. Met de verspreking, misschien bewust van Azmani(VVD), het woord migrantenstroom in dit debat te gebruiken, blijkt dat het over iedereen in het land kan gaan behalve diegenen die niet aan de criteria voldoen van migrant.

Geschrokken zijn we van de opstelling van het kabinet, bij monde van  staatssecretaris Dijkhoff (PvdA), dat de Bosmanwet "licht positief" ondersteunt. Het Nederlands kabinet dat voorbij gaat aan alle juridische contra-indicaties?

We moeten waakzaam zijn. De Tweede Kamer  verkiezingen komen eraan, de tekenen voor een ernstige verrechtsing zijn er. En dat allemaal door angstpolitiek.

De problemen die er zijn met jongeren die uit het  Caribisch deel van het koninkrijk komen dienen geadresseerd te worden. En dat willen wij ook graag. Verschillende parlementsleden hebben vandaag in verschillende bewoordingen aangegeven dat deze wet daar geen oplossing in zal bieden. Wat dan wel? Wij nodigen de verschillende politieke partijen opnieuw uit om samen met ons, samen met de Caribisch Nederlandse gemeenschap de problemen aan te gaan. Onze jongeren moeten niet meer dienen om de angstpolitiek te voeden.

We zijn opgelucht, voor wat dit moment betreft.  En blij dat onze, Stichting Ocan en alle vrienden, jarenlange inspanning nu beloond wordt.

De verkiezingen op Curaçao komen eraan. Dat er een regering mag komen die daar het probleem van de armoede goed kan aanpakken.

Na afloop van het Plenair Debat waren onder andere de Ocan voorzitter en de heer Bosman te gast in het radioprogramma Nieuws & Co. NOS/NTR.  Luister en kijk naar het interview/debat tussen Bosman en de Ocan voorzitter.

Foto Suzanne Koelega: Ocan en enkele geïnteresseerden tijdens de schorsing van het Plenaire Debat over de 'Bosmanwet' op 28 september 2016.

 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief