Actualiteiten

Oproep: De Donorwet wordt 1 juli 2020 voor alle volwassenen van toepassing, door mee te doen aan ‘Mi kurpa Mi desishon My body My choice’ help jij anderen een bewuste keuze te maken

15 juni 2020

Donorregiser orgaandonatie minVWS Mi Kurpa mi desishon My body Ocan Caribisch

Misschien ben je enigszins bekend met reclamespotjes van de overheid die over de aankondiging van de Donorwet gaan, misschien ben je dat nog niet. Per 1 juli 2020 zal de Donorwet van kracht gaan. Deze wet heeft gevolgen voor alle mensen in Nederland van 18 jaar en ouder die ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente. Het gaat ook over JOU. Daarom is het noodzakelijk dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met Stichting Ocan, de komende tijd de Caribische gemeenschap erop attent maakt dat alle volwassenen ingeschreven in een Nederlandse gemeente in het Donorregister komen te staan. Wie geen actie onderneemt wordt automatisch met “geen bewaar” tegen transplantatie in het Donorregister geregistreerd.   Dus wie zelf niet een keuze registreert op de website https://mijn.donorregister.nl blijft automatisch bij zijn overlijden als orgaan- en weefseldonor in het Donorregister staan.

Jij hebt zelf de regie

Ocan vraagt jou om een bewuste keuze te maken. In het Donorregister staan er 4 keuzes waarmee aangegeven wordt of je wel of geen bezwaar hebt of wie de keuze mag bepalen.

  • Als er bezwaar is kunnen jouw organen en weefsels bij jouw overlijden niet worden gebruikt voor transplantatie.
  • Als er geen bezwaar is kunnen jouw organen en weefsels, indien geschikt, worden gebruikt voor transplantatie.

Jij hebt zelf de regie en legt zo jouw keuze in het Donorregister vast.

Heb jij een verhaal over orgaandonatie? Help anderen met jouw true story!

De campagne over bewust een keuze maken krijgt de naam Mi kurpa Mi desishon. My Body My Choice. Om een bewuste keuze te kunnen maken, is het delen van informatie, kennis en ervaring erg nuttig. Waarom? Zo helpen we elkaar meer over het thema te begrijpen en bewuster te worden wat de keuzes inhouden.

Mensen die eigen ervaringen (direct en indirect) met het thema hebben zijn welkom zich hiervoor bij Stichting Ocan op te geven. Ken jij iemand anders die zijn of haar ervaring met het thema orgaandonatie wilt delen? Stuur deze oproep dan door. Alvast bedankt voor jouw medewerking.

Ongeacht jouw ervaring met orgaandonatie kan jij anderen helpen een bewuste keuze te maken en deze te registreren in het Donorregister.

Wie aan de true stories mee wilt werken stuurt eenvoudig een e-mail naar onder vermelding van ‘True story campagne Donorregister’.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief