Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Oproep: help Stichting NDSM-Herleeft deze personen uit de Nederlandse Antillen te identificeren

24 juli 2018

SNH 1964 lichting Antilliaaanse  NDSM Amsterdam Griekenbarak Ocan CaribischStichting NDSM-Herleeft te Amsterdam richt zich volledig op de geschiedenis van wat eens de grootste Nederlandse scheepswerf was, de Nederlandsche Dok en Scheepsbouw Maatschappij (NDSM). Onlangs ontving de stichting een foto waarop een aantal jonge mannen staan afgebeeld die bij de NDSM in dienst waren gekomen en wil graag de namen toevoegen aan de foto.

De stichting bezit heel veel fotomateriaal en wil alle afgebeelde personen (de meesten zijn helaas al overleden) een naam geven. Op de foto staat een groep mannen (donkere jassen met capuchon) die in oktober 1964 vanuit de Nederlandse Antillen in Nederland aankwamen en door de NDSM werden ontvangen. De namen van deze mannen die als 2de lichting vanuit de eilanden kwamen om te werken ontbreken bij Stichting NDSM-Herleeft. Herkent u een of meerdere van deze mannen op de foto? Mail dan graag naar en zullen wij ervoor zorgdragen dat de Collectiebeheer & research uw tips ontvangt.

Stichting NDSM houdt zich niet alleen bezig met de gebouwde schepen , maar ook de techniek, werkomstandigheden en het maatschappelijke en sociale leven op en rond de werf. Dit laatste heeft dan vooral betrekking op het personeel van weleer. Veel werknemers waren vanuit ander landen afkomstig of waren Rijksgenoten.

Logo SNH
Overigens heeft Stichting NDSM op het werfterrein een ontvangst- en informatiecentrum waar zij te bezoeken zijn.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief