Actualiteiten

Oproep NOOM Coronavirus (COVID-19) senioren - gericht aan mantelzorgers, vrijwilligers en sleutelfiguren

18 maart 2020
Logo Noom Migranten ouderen Corona Ocan Caribisch
 
Stichting Ocan brengt onder uw aandacht onderstaand oproep van Netwerk van Organisaties van Oudere Migranten (NOOM), waarvan de senioren commissie van Stichting Ocan lid is. In onze Caribische gemeenschap zijn er veel senioren die afhankelijk zijn van anderen. Het is zeer belangrijk dat deze kwetsbare groep geïnformeerd is over de noodzaak van een quarantaine en dat zij hulp daarin krijgt, met in achtneming van de adviezen van de overheid. Tevens roepen wij de Caribisch Nederlandse gemeenschap op om acht te slaan op onze kwetsbare senioren door te ondersteunen waar mogelijk met het doen van boodschappen.


Voor migrantenouderen kunnen de onzekerheid en angst, die met de maatregelen omtrent het Coronavirus gepaard gaan, nog groter zijn dan bij andere bevolkingsgroepen. Voor hen is de berichtgeving in het Nederlands vaak moeilijk of helemaal niet te begrijpen. Daarbij is de rol van organisaties van (migranten)ouderen bij het doorgeven en toelichten van informatie door de maatregelen ingeperkt.

Om die reden roept ook het NOOM op om álle ontmoetings-, voorlichtings-, beweeg- en religieuze activiteiten en bijeenkomsten voor oudere migranten tot nader order op te schorten.

Tegelijkertijd roepen wij alle mantelzorgers, vrijwilligers en sleutelfiguren op en adviseren we hen dringend om via de telefoon en/of via Whatsapp het contact met ouderen de komende tijd juist te intensiveren. Niet alleen om door te geven dat activiteiten niet doorgaan, maar vooral om te vragen hoe het met hen gaat en/of te vragen of ze iets nodig hebben.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief