Actualiteiten

PERSBERICHT - Driekoppige Raad van Toezicht en directeur/bestuurder voor Stichting Ocan: klaar voor nieuwe kansen

20 april 2020

Raad van Toezicht en bestuur Ocan 2020 Caribisch
V.l.n.r.: Dyonna Benett, Ruben Severina, Gilberto Morishaw, Cynthia Ortega-Martijn


DEN HAAG – De bestuurswisseling binnen Stichting Ocan is sinds kort rond. Met een nieuwe en energieke leiding zal Stichting Ocan als moderne organisatie voortaan beter anticiperen op kansen en uitdagingen voor de Caribisch-Nederlandse gemeenschap in Nederland. Stichting Ocan committeert zich verder tot het voortbouwen op de door haar verschillende geïnitieerde en geïmplementeerde projecten van de laatste 3 jaar die erop gericht waren de maatschappelijke positie van haar achterban te versterken.

Voorstelronde leden Raad van Toezicht

Ruben Severina (als voorzitter), Dyonna Benett (als lid) en Gilberto Morishaw (als secretaris) vormen samen de Raad van Toezicht. Ruben Severina is voor velen in de Caribisch-Nederlandse gemeenschap in Nederland geen onbekende. Severina is begonnen als onderwijzer in zowel het basis onderwijs en middelbaar onderwijs op Curaçao. Severina is sinds 1991 ambtenaar bij gemeente Den Haag en maatschappelijk zeer actief. Hij is als vrijwilliger betrokken (geweest) bij SPLIKA (voorzitter), MAAPP (voorzitter), Kerngroep Antilliaanse Gemeenschap (secretaris), Multidisciplinaire Adviesraad van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen (lid), HAAB (voorzitter), Vrienden van Kerwin (voorzitter) en Adviesraad van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (lid). Hij is actief betrokken geweest binnen verschillende gelegenheidscoalities gericht op de verbetering van de positie van Antillianen in Nederland. Namens de PvdA is Severina lid geweest van de gemeenteraad van Zoetermeer. Als voorzitter van de kersverse Raad van Toezicht is zijn statement: problemen reduceren tot gemiddelde statistische waarden.

Dyonna Benett is in het dagelijkse leven allround erfgoedprofessional binnen haar bedrijf Zichtbaar Erfgoed en één van de pioniers op het gebied van meerstemmigheid. Als veelgevraagde adviseur, curator en spreker timmert zij hard aan de weg. Met haar inzichten en maatschappijkritische onderwerpen brengt zij haar expertise op een inspirerend en zowel confronterende wijze over aan het publiek. Haar afstudeerscriptie genaamd: ‘De spiegel van een natie: een onderzoek naar de representatie van identiteit in de musea van Curaçao’ werd genomineerd door de International Council of Museums Scriptie prijs. Benett wil als lid van de Raad van Toezicht met een efficiënte en effectieve aanpak zichzelf dienstbaar stellen: waarbij het ondersteunen en inspireren van onze Caribisch-Nederlandse gemeenschappen centraal staat.

Gilberto Morishaw zit in verschillende besturen en adviserende raden. Hij is John Lewis Fellow bij Humanity in Action, Global Shaper bij de World Economic Forum, Ambassadeur van de African Caribbean Pacific Young Professional Network en Climate Reality Leader van Climate Reality. Als spreker, moderator, consultant en activist probeert hij de transitie naar een rechtvaardige en inclusieve wereld te faciliteren. Morishaw is medeoprichter van Keda Kas, de grassroots-organisatie waar jonge mensen uit de diaspora samenwerken aan de toekomst van de eilanden in de tijd van Corona en verder. Dit academisch jaar rondt hij zijn Master Public Administration International and European Governance aan Universiteit Leiden af. Morishaw wil de Stichting ondersteunen door de verbinding aan te gaan met jonge mensen, de toekomstige professionals van de Caribische diaspora, en hen te steunen in hun doelen en belangen.

Directeur/bestuurder

Cynthia Ortega-Martijn heeft haar hart en passie erop gericht om mensen in de samenleving te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun talenten en om regisseur te worden over hun eigen leven. Zij heeft zich gespecialiseerd op het gebied van Personeelsmanagement, organisatieontwikkeling en opleiding & training en heeft diverse management functies op P&O gebied uitgevoerd. Als zelfstandige ondernemer is zij een adviseur, trainer en coach voor jong en oud en heeft daarnaast diverse bestuursfuncties bekleedt. Als Programmamanager bij een grote gemeente heeft zij zich verdiept in maatschappelijke vraagstukken en is tussen 2006 en 2012 als Tweede Kamerlid hiermee aan de slag gegaan. Cynthia is sinds 2013 betrokken bij Stichting Ocan. Als directeur/bestuurder wilt zij de Stichting nieuw elan geven en overdragen aan de jongere generatie Caribische Nederlanders. 'The time for change is now'.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief