Skip to main content

Actualiteiten

‘Pika-Pika Talkshow’: Wat vindt Dordrecht? Wat levert spontane straatinterviews over de nieuwe Donorwet bij Caribische Dordrechtenaren op?

07 oktober 2020

 

 Pika Pika Dordrecht Talkshow straatinterviews Donorregister Donorwet Ocan Caribisch

In onze vorige teaser hebben wij u laten zien welke gasten in de Pika-Pika Talkshow studio in gesprek gingen met host Rita Silva. In haar andere blok voor de Ocan Donorregister campagne ‘Mi kurpa Mi desishon My body My choice’ gingen Rita da Silva en haar cameracrew de straat op in het centrum van Dordrecht. Dordrecht is nog een stad met een grote Caribisch-Nederlandse gemeenschap. Rita da Silva wist gemakkelijk Caribische Nederlanders aan te spreken die bereid waren vragen over de nieuwe Donorwet en het Donorregister te beantwoorden.

Pika Pika Talkshow Dordrecht straatinterviews  Ocan Caribisch Donorregister DonorwetDeze  vier personen kregen onder andere de vragen of zij wat hebben gehoord over de nieuwe Donorwet en of zij toestemming zouden geven om hun organen en weefsel na hun overlijden te doneren aan een patient. In de video van de Pika-Pika Talkshow straatinterviews ziet u straks hoe wisselend er gereageerd werd en hoeverre men op de hoogte is van de nieuw Donorwet en de opties in het Donorregister waaruit wij allemaal mogen kiezen en de heft in eigen handen nemen.

Wij denken dat u uzelf en/of familieleden en vrienden kunt herkennen in de Dordrechtenaren van de straatinterviews. Des te meer reden om naar deze speciale editie van de Pika-Pika Talkshow te kijken die deel uit zal maken van een grote talkshow geheel gewijd aan onze mensen uit de Carbisch-Nederlandse gemeenschap. Deze talkshow wordt op televisiezender RTV-7 uitgezonden. Details over de uitzenddata, host, deelnemers en inhoud van de grote talkshow volgen snel!

Heeft u al gekeken naar de nieuwe True stories? Wij staan inmiddels op 7 prachtige verhalen en gaan door. In dit overzicht kunt u altijd terug gaan om de verhalen terug te lezen. Het is toch ook leuk om deze artikelen en verhalen met een ander te delen? Zo staan we straks voor minder verassingen.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.