Actualiteiten

Seun KOZP: demonstreer mee op 16 november en/of doneer aan het solidariteitsfonds

15 november 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwarte Piet vrij banner Ocan Caribisch

Beste mensen,
 

Hoe meer successen KOZP boekt op weg naar een Sinterklaasfeest voor alle kinderen, hoe meer de tegenstanders van verandering radicaliseren. Dat bleek bijvoorbeeld afgelopen vrijdag, toen het landelijke KOZP-congres in Den Haag werd belaagd door agressieve pro-pieten die ramen insloegen, auto's vernielden en vuurwerk gebruikten. Hun bedoeling? De voorstanders van verandering angst aanjagen en stoppen.
 
Demonstreer 16 november voor #2020ZwartePietVrij
Daarom is het juist nu belangrijk om je stem te laten horen en te laten zien dat de verandering onomkeerbaar is. De afgelopen jaren is er, juist door vreedzaam te demonstreren, ontzettend veel vooruitgang geboekt. Zo zijn er bij de landelijke intocht in Apeldoorn alleen nog maar schoorsteenpieten te zien en is ook in bijvoorbeeld Middelburg, Zwolle, Tilburg en Assen een proces in gang gezet, waarbij de intochten van 2020 helemaal #ZwartePietVrij zullen zijn. Maar nog niet overal zijn de blackface zwarte pieten uit de Sinterklaasintocht verdwenen.
 
Demonstreer dus dit weekend mee op één van deze plekken: Alkmaar, Curaçao, Den Bosch (17 november), Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Groningen, Hoorn, Leeuwarden en Nijmegen. Op 23 november arriveert Sinterklaas in Heerhugowaard en Rijswijk, ook daar zullen protesten plaatsvinden.
 
Door de agressiviteit van de pro-pieten voelt het niet voor iedereen veilig om te demonstreren. Dat is begrijpelijk, maar juist ook precies wat de pro-pieten willen. Weet dat KOZP goed contact heeft met de lokale burgemeesters en politie en daarnaast voor eigen ordehandhavers zorgt.
 
Hier vind je een overzicht van de geplande demonstraties. Hier kun je je opgeven voor de demonstraties. Nadat je je hebt opgegeven, ontvang je de precieze plaats, tijd en andere relevante informatie.
 
Doneer aan het KOZP Solidariteitsfonds
Kan of wil je niet demonstreren, overweeg dan alsjeblieft om een financiële bijdrage te leveren aan het KOZP Solidariteitsfonds. Uit de verzamelde gelden worden bijvoorbeeld de organisatie van de protesten, beveiliging en eventuele juridische kosten gedekt. Hier kun je doneren. Alvast bedankt!
 
Daarnaast kun je KOZP en de verandering naar een inclusieve intocht natuurlijk steunen door je stem te laten horen: op social media, in gesprek met je collega's, buren en familie. Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen, voorbeeldbrieven om naar winkeliers of je burgemeester te sturen en kun je bovendien Zwarte Piet is Racisme-merchandise kopen.
 

We hopen op je solidariteit en steun!
Nederland Wordt Beter

Nederland Wordt Beter logo Ocan Caribisch

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief