Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: "Begin van de herfst" met o.a. Glenn Helberg, ma. 18 september 2017(20.00h), Amsterdam

15 september 2017

De Rode Hoed Glenn Helberg Ocan Caribisch

Jonge, eigenzinnige dienst met aandacht voor de wisseling van de seizoenen. In de drukte van de stad sta je één uur stil bij wat je belangrijk vindt. Met o.a. Glenn Helberg, Maartje Meijer en Ricky Koole.

De preek wordt gehouden door psychiater Glenn Helberg (Willemstad, 1955), gespecialiseerd in kinder- en jeugdpsychiatrie en psychiatrie van niet-westerse culturen. Hij geeft veel workshops en colleges over (seksuele) diversiteit, culturele psychiatrie, racisme, vaderschap en criminaliteit. Hij is Ridder in de Orde van Oranje Nassau, was in 2017 lijstduwer van Artikel 1 en afgelopen seizoen bij Zomergasten. Vanavond spreekt hij over elkaar zien zonder vooroordelen en vond hij inspiratie bij een gedicht van Neeltje Maria Min, Voor wie ik liefheb wil ik heten.

Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra. Samengesteld en geleid door zangeres en theatermaakster Ricky Koole. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: "Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima." 

Locatie De Rode Hoed Amsterdam

Toegang  € 10,- ,  (CJP/studenten/ Stadspas/65+) € 7,50

Aanvang 20:00 uur

Café open 19:00 uur

Zaal Oosterhuiszaa

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief