Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging Black Achievement Month: tentoonstelling ‘Zwart Amsterdam’, vr. 7 okt. - zo. 13 nov. 2016, Amsterdam

26 september 2016

Tentoonstelling Zwart Amsterdam Ocan
Vanaf 7 oktober is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling 'Zwart Amsterdam' te zien met beelden, verhalen en voorwerpen die te maken hebben met bekende en onbekende zwarte rolmodellen van Amsterdammers. 


Het Amsterdam Museum riep Amsterdammers op hun zwarte rolmodellen te nomineren: schrijvers, politici, rappers, maar ook de buurvrouw of een voetbalcoach. Gastcurator Imara Limon maakte samen met het museum een keuze uit de inzendingen.'Zwart Amsterdam' wordt gepresenteerd in het kader van de 'Black Achievement Month', een initiatief van NiNsee.

De opening van 'Zwart Amsterdam' vindt plaats op vrijdag 7 oktober. U bent van harte welkom vanaf 16.30 uur, het programma begint om 17.00 uur. Toegang via de ingang van het Amsterdam Museum aan de Sint Luciënsteeg 27

Van zaterdag 1 t/m maandag 31 oktober vindt de allereerste editie van de Black Achievement Month plaats in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Leerdam. Tijdens de Black Achievement Month maak je kennis met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren. 

Ook Stichting Ocan doet mee aan de Black Achievement Month door een evenement te organiseren en aandacht te vragen voor het programma van de Black Achievement Month.

De Black Achievement Month is een initiatief van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Subsidiënten zijn Gemeente Amsterdam, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Het Mondriaan Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief