Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging Black Achievement Month: tentoonstelling ‘Zwart Uitvinders, za. 1 oktober 2016, Amsterdam

26 september 2016

Ocan Black Achievement Month

Wij willen jou en je gezin graag uitnodigen voor het allereerste event van de Black Achievement Month op zaterdag 1 oktober in NEMO Science Museum in Amsterdam. Deze familiedag begint met een welkomstwoord door NEMO-directeur Michiel Buchel en kindvriendelijke toespraken door NiNsee-voorzitter Antoin Deul en projectleider van de Black Achievement Month John Leerdam. Daarna vertelt cardioloog Harriette Verwey over haar boeiende vak.

Ze hoopt hiermee de kinderen te inspireren en te laten zien dat ze alles kunnen worden in het leven! Het programma wordt vervolgd door een rondleiding door NEMO en een lunch. Speciaal voor kinderen is er ook de NiNsee-tentoonstelling Zwarte Uitvinders over zwarte uitvinders en hun ontdekkingen. Wist je bijvoorbeeld dat het stoplicht en het maandverband zijn uitgevonden door Afro-Amerikanen ten tijde van de slavernij? Tijdens de tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter deze mannen en vrouwen en hun uitvindingen. Wil je erbij zijn? Meld je dan voor 30 september aan via ovv ‘Zwarte Uitvinders op 1 oktober’. Vermeld ook het aantal deelnemende kinderen/ouders! Het programma begint om 11.00 uur. Inloop vanaf 10.30 uur. Wij hopen jullie allemaal welkom te mogen heten in NEMO Science Museum op 1 oktober!

Van zaterdag 1 t/m maandag 31 oktober vindt de allereerste editie van de Black Achievement Month plaats in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Leerdam. Tijdens de Black Achievement Month maak je kennis met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren. 

Ook Stichting Ocan doet mee aan de Black Achievement Month door een evenement te organiseren en aandacht te vragen voor het programma van de Black Achievement Month.

De Black Achievement Month is een initiatief van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Subsidiënten zijn Gemeente Amsterdam, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Het Mondriaan Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief