Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: Cura Meets Cabo - single release ‘Mi Ku Bo’, zo. 2 okt. 2016 (14.00h), Rotterdam

19 september 2016

Ocan Cabo Verde Curcacao primeur

Op zondag 2 oktober presenteert stichting Strength by Unity in samenwerking met Islemunda en Levende Talen, het project Cura meets Cabo.  


De naam zegt het al, Curaçao ontmoet Kaapverdië. Een culturele middag met verschillende acts en live optredens waar beide culturen elkaar treffen. Een warme artistieke en muzikale begroeting.  De hoogtepunt van deze middag is de officiële release van de nieuwe single van Tamara Nivillac featuring Dina Medina ‘Mi Ku Bo’ die voor het eerst, vergezeld door een live band, vertolkt zal worden. De bijbehorende videoclip gaat dan ook in première. Aanwezigen krijgen dus een primeur.

Cura meets Cabo is een initiatief van Tamara Nivillac ondersteund door Stanley Clementina. Na haar interpretatie van Adele’s ‘Hello’ in haar moedertaal, het Papiaments, kreeg ze veel reacties en aandacht met name uit Kaapverdië. Mensen waren gefascineerd door het feit dat zij de taal grotendeels konden verstaan en waren erg benieuwd naar haar afkomst. Dit wakkerde iets op in Tamara en zij ging op onderzoek af. Ze kwam erachter dat Curaçao en Kaapverdië daadwerkelijk met elkaar verbonden zijn en geschiedenis gemeen hebben. Deze verbondenheid dateert uit de slavenperiode. 

Het nummer ‘Mi Ku Bo’ (jij en ik) is door het bovengenoemde geïnspireerd. Het is voor het eerst dat de Kaapverdiaanse creool en het Papiaments samen in één nummer tevoorschijn komen. Het contrast en de overeenkomsten zijn hierdoor overduidelijk. De boodschap is van saamhorigheid, broederschap en eenheid. Jij en ik zijn niet zo verschillend, wij zijn broeders, wij zijn zusters, wij zijn één en samen staan we sterker.

Het publiek wordt vanaf 14.00 verwelkomd door de zwoele klanken van Kaapverdiaanse zangeres Poliana Vieira (Sunday Live Jukebox). Het officiële programma start om 16.00 met keynote speaker dhr. Ramon Todd Dandaré (taalkundige) die een beknopte toespraak zal houden betreffend de gelijkenissen tussen Papiaments en de Kaapverdiaanse creool. Verder op het programma, ‘Spoken word’ door Curaçaose ‘upcoming’ acteur Anton Bies en dans door Carla Nascimento en Remses Rafaela; een kunstzinnige verzoening tussen beide landen. Kaapverdiaanse muzikale koningin Dina Medina zal ook enkele nummers ten gehore brengen gevolgd door Curaçao’s best Tamara Nivillac die ook wat in petto heeft. Als afsluiter van deze rijkgevulde middag, een after-party met debuterende Kompa/Zouk band, C-Shaw onder leiding van Stanley Clementina.

Kom genieten van een uniek evenement onder genot van een drankje, ‘on the house’ creoolse hapjes en een speciaal aangepaste theatermenu aangeboden door Brasserie op Zuid.

Een middag omlijst door cultuur, vermaak en lekkers, een fantastisch begin van je week.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief