Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: kunsttentoonstelling 'All You Can Art', 4 juni t/m 21 augustus, Rotterdam

31 mei 2016

Ocan kunst All you can art Kunsthal Rotterdam

Ocan kunst All you can art Kunsthal Rotterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
All you can Art - David Bade & Tirzo Martha Instituto Buena Bista Curaçao komt naar Rotterdam

4 juni t/m 21 augustus 2016 2e persbericht, 17 mei 2016

Curaçao meets Rotterdam! De tentoonstelling ‘All you can Art – David Bade & Tirzo Martha’ presenteert bestaand werk en werk in ontwikkeling van de ‘founding fathers’ van Instituto Buena Bista (IBB), David Bade & Tirzo Martha, én van andere internationale kunstenaars uit de collectie van IBB. Een selectie werken uit verschillende collecties afkomstig uit Curaçao en Nederland geeft daarnaast context aan Instituto Buena Bista als vooropleidingsinstituut en plek voor hedendaagse kunst op Curaçao. Daarnaast biedt de tentoonstelling ruimte aan de IBB Summerschool en een Atelier waar deze zomer voortdurend werk in ontwikkeling te zien is van ruim dertig in Nederland geselecteerde getalenteerde jongeren. IBB is deze zomer de snelkookpan voor deze kunstenaars-in-spe!

IBB is dé speeltuin voor kunst, waar ontwikkeling en ontmoeting centraal staan
Instituto Buena Bista (IBB), het centrum voor hedendaagse kunst op Curaçao, is niet meer weg te denken uit de internationale kunstwereld. Voor het eerst wordt buiten de grenzen van het eiland het resultaat van 10 jaar IBB ─ dé speeltuin voor kunst ─ gepresenteerd. Van David Bade (1970, Willemstad, Curaçao) zijn sculpturen, tekeningen en schilderijen te zien die vol verbeeldingskracht, rauw maar ook vaak met een flinke dosis humor commentaar leveren op de maatschappij. Tirzo Martha (1965, Willemstad, Curaçao) toont enkele van zijn politieke en sociaal geëngageerde installaties en schilderijen die het wankele evenwicht en ongelijkheid van de Curaçaose maatschappij verbeelden. Naast werken van Bade, Martha en voormalige artists-in-residence onder wie Domenico Mangano, Marieke van Rooy, Maartje Korstanje en Honoré d’O, is ook werk te zien van IBB alumni en cliënten van de psychiatrische kliniek Capriles.

Hedendaagse en moderne kunst uit Curaçao
In samenwerking met IBB zijn werken van hedendaagse en moderne kunstenaars voor ‘All you can Art’ geselecteerd die gerelateerd zijn aan Curaçao. Kunst waarin thema’s als het koloniale verleden, religie, natuur en de sociaal-politieke situatie aan bod komt, zoals Tony Monsanto’s zeven meter lange doek ‘Dante and Fanon into Hell (2011) en een sculptuur van Yubi Kirindongo. Van Chris en Lucila Engels ─ die aan de basis stonden van moderne kunst op Curaçao ─ zijn enkele schilderijen te zien. Ook kunstenaars onder wie Charles Eyk en Dolf Henkes hebben, geïnspireerd op de Caribische cultuur, werk gemaakt waarmee het verhaal over de ontwikkeling van kunst op Curaçao verteld wordt. Werken uit de tentoonstelling zijn afkomstig van verschillende collecties, onder meer uit de collectie van Museum Curaçao, van lokale particulieren onder wie familie Engels en de erven May en Max Henriquez en in Nederland uit collecties van Museum Voorlinde, Het Letterkundig Museum en Museum De Fundatie.

Opening zaterdag 4 juni om 18.30 uur door Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds
De opening van de tentoonstelling ‘All you can Art – David Bade & Tirzo Martha. Instituto Buena Bista Curaçao komt naar Rotterdam’ wordt zaterdag 4 juni om 18.30 uur verricht door Birgit Donker, directeur Mondriaan Fonds in aanwezigheid van de Queen Zomercarnaval. Pers is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

IBB Summerschool (12 juli t/m 19 augustus) en Rotterdam Zomercarnaval
Onderdeel van de tentoonstelling is de IBB Summerschool, waar ruim dertig getalenteerde jongeren zes weken lang in de Kunsthal volgens de werkwijze van IBB werken aan hun portfolio begeleid door verschillende gastkunstenaars. Tegelijkertijd wordt er ook in het Atelier onder leiding van kunstenaars Bart Stuart, Klaar van der Lippe en Mette Sterre gewerkt aan een artistieke praalwagen voor het Zomercarnaval, in samenwerking met TENT Rotterdam en organisator DUCOS.

Uproot Rotterdam, het pop-up beeldenpark in het Museumpark
In samenwerking met Sculpture International Rotterdam en BKOR (programma’s van CBK Rotterdam) creëren David Bade en Tirzo Martha met participanten een nieuw werk voor Uproot Rotterdam, het pop-up beeldenpark in het Museumpark. Meer informatie over Uproot: https://www.cbkrotterdam.nl/agenda/pop-up-beeldenpark/

Activiteiten
Tijdens de zomer vinden diverse ‘All you can Art’ activiteiten plaats waaronder lezingen, masterclasses, filmmiddagen en workshops door kunstenaars die betrokken zijn bij de Summerschool. Publiek en bijzondere doelgroepen worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de artistieke praalwagen voor het Rotterdam Zomercarnaval.

Save the dates!
Vrijdag 10 juni: ‘All you can Art’ gaat het dak op met een Masterclass door één van de kunstenaars voor publiek tijdens de Rotterdamse Dakendagen
 Vrijdag 17 juni, 15.00-17.00 uur: DenkTank over bijzonder kunstonderwijs
Zondag 19 juni en zondag 10 juli, 13.00-17.00 uur: Filmprogramma Curaçao
Donderdag 18 augustus, 15.00-17.00 uur: DenkTank over kunst als sociale praktijk
Zaterdag 30 juli : Zomercarnaval Straatparade met de ‘All you can Art’ praalwagen i.s.m. TENT
Zondag 21 augustus: Finissage ‘All you can Art’ presenteert de Summerschoolresultaten en nieuwe kunstwerken
Binnenkort volgt meer informatie over het programma op www.kunsthal.nl Volg de ontwikkelingen van de Summerschoolstudenten op social media: #AllyoucanArt @Kunsthal @IBBCuracao #summerschool

 

 

 

 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief