Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: Lezing 'Verzetshelden in WO-II' -Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara , vr. 24 apr. 2015, (16.00h-18.00h) Amsterdam

22 april 2015

   

Op vrijdag 24 april 2015 organiseert stichting Nusantara Amsterdam de tweede editie 'Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara' met als onderwerp 'Verzetshelden in WO-II'.

De lezing over verzetshelden in WO-II zal door de gastspreker van deze middag, de heer dr. H. Poeze, onderzoeker bij het KITVL, uitgesproken worden. Hij heeft veel onderzoek gedaan over dit specifieke thema en daarover geschreven.

De lezing vindt plaats in het foyer van het stadhuis/de Stopera en begint om 16:00 uur 's middags, met aansluitend een bezichtiging van de portretten-expositie 'Echte Helden', waarvoor de stichting 4/5 mei

 

CAZ twaalf portretten van verzetshelden, geschilderd door Herman Morssink aan de Rode Wand van de Stopera heeft geëxposeerd.

De bezoekers van de lezing worden voor een bezichtiging van de expositie begeleid door Ernst Jansz, die als kind van één van de geportretteerde verzetshelden ook zal spreken en tevens een aantal liederen ten gehore brengt.

De expositie "Echte Helden" is vanaf 13 april te zien tot en met 5 juni 2015 en omvat 12 portretten van vier vrouwen en acht mannen die zich in de Tweede Wereldoorlog als echte helden hebben gedragen.

Verzetshelden met roots in het West- en Oost-Indisch gebiedsdeel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de inspiratiebron, ook voor de lesbrief die er aan is toegevoegd.

Voor het bijwonen van de tweede 'Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara' kunt u zich aanmelden tot en met woensdag 22 april, per e-mail:  of per telefoon bij de projectgroep

'Nusantara Bicara' t.a.v. mevrouw L. Westerlink Simao, tel:  06 43 89 01 96.

Wij vertrouwen erop U hiermee geïnteresseerd te hebben, zien uw aanmelding en komst met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Namens stichting Nusantara Amsterdam,

(Dhr) E. Meyer, voorzitter,                           (dhr) H. Nahumury, secretaris.

De tweede editie 'Nusantara Gesprekken - Nusantara Bicara' wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam in casu bestuurscommissie Zuidoost.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief