Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: literair muzikale bijeenkomst met Eric de Brabander, vr. 19 feb. 2016 (20.00h), Amsterdam

18 februari 2016

Graag nodigt Vereniging Antilliaans Netwerk u uit voor de eerste bijeenkomst van dit jaar welke op vrijdag 19 februari 2016 plaats zal vinden. De hoofdspreker van de avond zal Eric de Brabander zijn. De titel van de bijeenkomst zal "feiten en fictie in de hedendaagse roman" zijn. Deze avond zal muzikaal omlijst worden door Naomi Tamura en Delbert Bernabela. Een fascinerende mengeling van twee elementen, jazz saxofoon en klassiek piano!

Over de hoofdspreker en de muzikanten...

Eric de Brabander


Eric Carl de Brabander doorliep de lagere en middelbare school op Curaçao en vertrok in 1971 van Curaçao naar Groningen voor zijn studie tandheelkunde. Hij werkte enige tijd aan een universiteit in New York voordat hij zich definitief vestigde op Curaçao. Schrijven deed hij in de schoolblaadjes, later schreef hij meerdere wetenschappelijke publicaties. Pas 10 jaar geleden waagde hij zich aan zijn eerste roman, het Hiernamaals van Doña Lisa, een poëtisch verhaal over 3 filosoferende vrienden op een boot, ten tijde van de opstanden in mei 1969. De roman die volgde was van een heel andere orde. Hot Brazilian Wax. Daarin nagelt de Brabander de kwakzalverij aan een schandpaal. En de derde roman 'de Supermarkt van Vieira' welke in 2013 verscheen is een historisch verhaal dat zich afspeelt ten tijde van het Portugese bewind van Antonio de Salazar. Tijdens de bijeenkomst zal Eric niet alleen zijn boeken bespreken, maar zal hij een breder verhaal vertellen over Caribische literatuur.
 
Naomi Tamura
Naomi is een in Tokyo geboren Japans-Nederlands klassiek pianiste. Als jong talent studeerde zij piano en muziektheorie aan de Toho Universiteit in Japan tot zij 18 jaar oud was. In 1994 is zij naar Nederland verhuisd. In 1999 heeft zij haar uitvoeringsmusicus-studie aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam afgemaakt. In 2007 heeft zij het Nederlandse staatsburgerschap verworven. Zij treed internationaal op in Europa, Zuid-Amerika en Azië als solist en kamermusicus en liedbegeleider.
 
Delbert Bernabella
Delbert Bernabela is op Aruba geboren. Als tiener speelde hij de gitaar en studeerde ook dit instrument aan de Berklee College of music in Boston, later veranderde hij van richting en koos toen voor de fluit en de saxofoon. Direct na de universiteit speelde Delbert mee in showbands en gaf optredens in hotels en restaurants in Aruba. Snel volgden er optredens in grote jazz en muziek festivals in het Caribisch gebied, Amerika en in Europa.
Delbert speelt een mix van jazz, Caribisch, pop en klassiek muziek. In 2012 startte Delbert zijn eigen muziek school, BernaMusic College.
 
Naomi en Delbert vormen een gelegenheidsduo en creëren een geheel nieuwe wereld van klanken en nieuwe muzikale indrukken. Het wordt dus een muzikale reis van jazz naar Latin jazz, Caribische volksmuziek, tango en klassiek.

 

Praktische informatie

Datum: vrijdag 19 februari 2016
Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Bijlmerpark Theater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam ZO
Website: http://www.bijlmerparktheater.nl

Aanmelden: Leden komen zoals altijd gratis binnen, niet leden betalen €12,50. Vooruitbetalen is gewenst via IBAN NL04 ABNA 0585850321 tnv Vereniging Antilliaans Netwerk onder vermelding van uw naam en mobiele nummer.


Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief