Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: literair muzikale bijeenkomst met Laurindo Andrea & Trio Nos Otrobanda, zo. 25 juni 2017(15.00h), Den Haag

26 mei 2017

Graag nodigt Vereniging Antilliaans Netwerk u uit voor een literair muzikale bijeenkomst op zondag 25 juni 2017. De hoofdspreker is Laurindo Andrea. De titel van de bijeenkomst is "nostalgie omzetten in vooruitstrevende kansen, binnen de creatieve Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap". Deze middag zal muzikaal omlijst worden door Nos Otrobanda. Een trio die gespecialiseerd is in

  .

interpretaties van Antilliaans muziek
Laurindo Andrea is ontwerper, visionair en eigenaar van de exclusieve avant-garde label Laurindo Love. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. In de jaren 90 won hij een beurs van de prestigieuze merken Bischoff en Naf Naf. Tijdens zijn werk in Frankrijk en Zwitserland deed hij kennis op over hoge kwaliteit, verfijning en exclusiviteit van stoffen. Eind jaren 90 vertrok hij naar Curaçao om het decor en de kostuums te ontwerpen voor een musical ter viering van 500 jaar ontdekking Curaçao, geschreven geschiedenis.Zowel op Curaçao als in Nederland werkte hij als creative director voor diverse exposities en evenementen in aanwezigheid van de Nederlandse koninklijke familie. Inmiddels is LAURINDO LOVE niet meer weg te denken uit de fashionwereld. Zijn excentrieke hoeden zijn op Prinsjesdag gedragen door verschillende vertegenwoordigers van het parlement. Tevens maakt hij op maat gemaakte avond- en trouwjurken, is hij stylist, coacht hij ondernemers en carrièrevrouwen en regisseert hij shoots & editorials. Sinds 2013 ontwerp en vervaardigd Laurindo ook exclusieve tassen en andere leder accessoires, die een prominente plaats zijn gaan krijgen onder zijn label LAURINDO LOVE.
 
Voor meer informatie over LAURINDO LOVE.
 

VLNR: Aty de Windt, Michiel Braam, André Groen. Foto van: Marjan MeijstersNos Otrobanda speelt voornamelijk muziek die is uitgebracht op 2 elpees ("Otrobanda" en "Music of the Netherlands Antilles") van de in 1998 overleden Curaçaose pianist Edgar Palm.
 
Antilliaanse wals, tumba, danza en mazurka was lange tijd de muziek die op de Antillen alom aanwezig was. In Nederland wordt deze specifieke muziek, die zowel aan de muziek van Chopin en Schubert doet denken als Caribisch swingt, maar weinig gespeeld. Edgar Palm componeerde niet alleen veel walsen, tumba's en meer, maar was ook een zeer goed vertolker van Antilliaanse composities van anderen en heeft over deze muziek een standaardwerk geschreven.Michiel Braam is jazz muzikant met een lange staat van dienst die de belangrijkste Nederlandse onderscheiding op het gebied van jazz, de Boy Edgar prijs, werd toegekend. Antilliaanse walsen hoort hij al zo'n 25 jaar en al die tijd heeft hij de intentie gehad hiermee een programma te maken. De koe is nu bij de horens gevat en samen met de Antilliaanse bassist Aty de Windt en de percussionist André Groen is er gewerkt naar een album getiteld "The Curaçao Experience", waarin de Antilliaanse muziektraditie wordt verbonden met geïmproviseerde jazzy elementen.In de zoektocht naar materiaal is Nos Otrobanda geholpen door de Palm Music Foundation.
 
Voor meer informatie over Nos Otrobanda (video's, foto's, recensies en geluidsfragmenten), zie: http://www.michielbraam.com/nos
 
Praktische informatie

  • Datum: zondag 25 juni 2017
  • Tijd: 15.00 - 18.00 uur. Inloop vanaf 14.30 uur
  • Locatie: Fletcher Hotel-Restaurant Leidschendam – Den Haag
  • Adres: Weigelia 22, 2262 AB Leidschendam
  • Parkeren: Bij het hotel is gratis
  • Aanmelden: Via .  Leden 2017 betalen €17,50, niet leden betalen €20,-.
    Vooruitbetalen is gewenst via IBAN NL04 ABNA 0585850321 tnv Antilliaans Netwerk onder vermelding van uw naam, aantal kaarten en mobiele nummer.
  • Vóóraf: Gelegenheid om te lunchen in het hotel
  • Na afloop:  Netwerken onder het genot van een drankje en Gelegenheid om tedineren in het hotel

We zien u graag op zondag 25 juni in het Fletcher Hotel – Restaurant 
 
Met warme groet,
 
Het bestuur van Vereniging Antilliaans Netwerk

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief