Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: talkshow Politiek & Activisme met Neus, Blom en Simons - 50 jaar na moord op MLK zo. 1 april 2018(18.30), Amsterdam

30 maart 2018

NUC politiek cafe 50 jr Martin Luther King Ocan caribisch
Politiek & Activisme met Maisha Neus, Simion Blom en Sylvana Simons - 50 jaar na moord op MLK

Op 4 april 2018 is het exact 50 jaar geleden dat burgerrechtenactivist Martin Luther King Jr. werd vermoord. Wat kunnen we leren van de erfenis van dr. King en hoe zetten activisten zich 50 jaar jaar later in voor burgerrechten en een betere wereld? 

Op 1 april organiseert The Black Archives een event ter herdenking van Martin Luther King Jr. met een speciale gast uit Suriname: Maisha Neus. Maisha heeft de afgelopen jaren furore gemaakt nadat ze duizenden mensen wist te mobiliseren voor vreedzame protesten tegen het overheidsbeleid in Suriname. Onlangs startte ze haar eigen partij STREI! (vertaling: strijd). Met Maisha gaan we in gesprek over de politieke situatie en vreedzaam verzet onder de jonge generatie Surinamers.

Politiek & Activisme

Op 21 maart, internationale dag tegen racisme, vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Een aantal actieve burgers nam het initiatief om 'De Zwarte Lijst' op te stellen, een lijst met speerpunten voor zwarte gemeenschappen in Amsterdam. Sylvana Simons startte de politieke partij BIJ!, een partij die staat voor " radicale gelijkwaardigheid". Ze won als enige zwarte vrouwelijke lijsttrekker in Amsterdam één zetel. Simion Blom nam het initiatief voor een Slavernijmuseum in de gemeente Amsterdam, zijn partij GroenLinks kwam als grootste uit de verkiezingen.

Met Maisha, Simion en Sylvana gaan we in gesprek over politiek en activisme in de spirit van Martin Luther King Jr. in Amsterdam, Nederland én in Suriname.

Wanneer? Zondag 1 april 2018

Waar? Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19a Amsterdam

Tijd? 18:30 uur - 22:00 uur

Entree? €5,- Via de website | Blijf up to date via het Facebook event!

Reserveer een kaartje: http://emailsversturen.jajomedia.nl/l/vU17TwOo82oBC87DGSyRsg/YHZKNfnZTaXVFfGRoDXpNA/D0j4jI8922As8dFxIJSiDlTw

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief