Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

VAN reikt In the Spotlight award uit aan Ocan voorzitter Helberg / Auteur Tirzah Libert biedt haar boek aan Ocan

15 oktober 2016

Award kunstenaar Melvin Anderson OcanOp 14 oktober 2016 vond de Black Achievement month lezing: "De rol van de Antilliaanse man in de Antilliaanse en Nederlandse samenleving" plaats in het Nutshuis te Den Haag. De lezing en discussieavond  werd door Vereniging Antilliaans Netwerk (VAN) georganiseerd. Na de lezing verzorgd door Ocan voorzitter drs. Glenn Helberg en daaropvolgende paneldiscussie onder leiding van Noraly Beyer  kende het programma enkele leuke verassingen.

De eerste kwam uit het publiek. Tirzah Libert, Caribisch Nederlandse auteur en oprichter van Colors e-zine bood haar boek “Go Ahead, You’re Home” aan Stichting Ocan in de persoon van Helberg.  Libert, Pearls of the Dutch Caribbean nominee in 2014 heeft haar boek met bijdragen van haar 2 kinderen geschreven.  Het boek wordt officieel op 25 november 2016 gepresenteerd. Het bestuur van Stichting Ocan voelt zich bijzonder geëerd dat zij alvast een exemplaar in ontvangst mocht nemen. 

De tweede verassing gebeurde tijdens het programma onderdeel  In the Spotlight. VAN voorzitter Roos Leerdam-Bulo legde in haar speech uit dat het bestuur besloten had om vanaf dit jaar haar spotlight te richten op een persoon die zich uitzonderlijk ingezet heeft voor de Caribisch Nederlandse gemeenschap waar dan ook ter wereld.  De award is een kunstwerk gemaakt door Caribisch Nederlandse kunstenaar  Melvin Anderson. Anderson legt op inspirerende wijze uit:  “Het bronze midden gedeelte staat voor een mengeling van allerlei kleuren van de mensen in het Caribisch gebied met ons hoofd in Afrika en onze voeten ook daar. Dus om niet te vergeten waar wij vandaan komen.” Anderson  is gastcurator van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en heeft in het kader van de Black Achievement Month  Caribische kunstenaars uitgenodigd mee te werken aan de groepsexpositie Zwart Glas.

Ocan Glenn Helberg award Vereniging Antiliaans NetwerkMelvin Anderson Black Achievment Month Ocan
Ocan Tirzah Libert


Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief