Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Verslag en foto's 'Making Inclusion Work' Symposium i.s.m ENAR en Sio

11 april 2017

ENAR Ocan SIO Erasmus Making Inclusion WorkHet ‘Making Inclusion Work’ Symposium werd mede georganiseerd in het kader van de 'Decade of People of African descent' en was een samenwerking tussen Ocan, het European Network Against Racism (ENAR) en het SIO.

Het doel van het symposium was enerzijds de weerbaarheiden het actief burgerschap te versterken van genoemde burgers die ervaring hebben met rassendiscriminatie en afrophobia en anderzijds de meldingsbereidheid onder hen te vergroten.

Er werd gekozen voor een concept dat verbinding als doel heeft en respect vraagt voor de gevoelens, emoties van elkaar betreffende discriminatie en racisme, echter met de nadruk op het melden hiervan. Als racisme en discriminatie niet worden gemeld werkt dit tegen een inclusieve samenleving. Het symposium was een vervolg op het project ‘face to face’, dat in 2015 in samenwerking met IOT, SMN en SIO is gerealiseerd. Uit dat project is o.a. naar voren gekomen dat de drempel om te melden vrij hoog is. Mensen vragen zich af wat de gevolgen zijn van het melden. Men is bang dat melden een grotere impact zal hebben op hun leven en de doelen die zij in onze samenleving willen realiseren. Vooral dit aspect werd gedurende het symposium verder belicht. Gedurende dit symposium zijn vooral de gebieden waar er ook sprake is van racisme en discriminatie zoals: arbeidsmarkt, onderwijs, de dienstverlenende overheid sterker aan bod gekomen. Het resultaat van het symposium moest uitmonden in:

  • Helderheid over institutioneel racisme;
  • verhogen van de meldingsbereidheid;
  • versterken van de weerbaarheid van mensen;
  • voorstellen om de gevolgen van het melden tegen te gaan(m.a.w. het creëren van een veilige omgeving waardoor mensen gestimuleerd worden om racisme/discriminatie te melden;
  • verbetervoorstellen/oplossingsrichtingen om racisme/discriminatie binnen instituties tegen te gaan.

Ongeveer 80 mensen deden mee aan het symposium die op 7 december 2016 op de Erasmus Universiteit gehouden werd.  Er is een gevarieerd dagprogramma neergezet met onder andere verschillende workshops, sprekers uit binnen- en buitenland, een algemene discussie in de vorm van een talkshow format en een filmvertoning van Raymi Sambo zijn ‘Neighbourhood’. Quinsy Gario trad op deze leerzame dag als dagvoorzitter op. De reacties van de deelnemers waren overwegend positief. Zij gaven aan veel geleerd te hebben. De doelen van het symposium zijn dan ook voor een groot deel gerealiseerd. 

Ocan Enar racisme inclusiviteit samenleving

Ocan Enar racisme inclusiviteit samenlevingOcan Enar racisme inclusiviteit samenleving Quinsy Gario

De volledige fotogalerij vindt u op de Ocan Facebookpagina.

Met dank aan Pop Arts Photography voor de foto's.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief