Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Willemstad viert 20 jaar World Heritage Site status

08 december 2017

WWHS Anniversary FinalWillemstad viert het feit dat zij 20 jaar op de Werelderfgoedlijst staat.

Iets waar niet te licht over gedacht moet worden. Willemstad staat naast andere wereldwonderen op een lijst van de UNESCO zoals Machu Picchu in Peru, Sint Petersburg in Rusland, Oporto in Portugal, de Piazza del Duomo - Pisa in Italie,  Vaticaanstad, de pyramiden van Giza tot Dahshur in Egypte enz. enz. Een lijst met 1073 werelderfgoederen verspreid over 167 landen.Curaçao mag trots zijn dat haar hoofdstad, Willemstad, op die lijst prijkt.

Willemstad voldoet namelijk aan één set van 10 criteria vastgesteld door UNESCO, waarvan – naast het element van bijzondere universele waarde – aan minimaal één moet worden voldaan.

Om dit 20-jarig jubileum te vieren zijn het afgelopen jaar een aantal evenementen georganiseerd om dit feit te vieren.

Unesco WILLEMSTAD Ocan Curacao CaribishOp 11 juni 2017 is er door de Fundashon Pro Monumento een Monumento Habrí  georganiseerd in Punda. Door de Stichtingen Monumentenfonds en Monumentenzorg is de the 3rd Caribbean Conference of National Trusts and Preservation Societies georganiseerd  van 16 november tot en  met 19 november 2017, met ruim 150 bezoekers uit binnen en vooral buitenland, waarbij diverse onderwerpen met betrekking tot erfgoed aan bod kwamen. Een groot succes.

En afgelopen  vrijdag, 1 december, werd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport de dag van het Onderwijs gevierd waarbij in het bijzonder aandacht werd geschonken door minister Marilyn Alcalá-Wallé aan Willemstad als UNESCO Werelderfgoed. Door een tweetal gidsen zijn een groep statenleden, leerkrachten en medewerkers van  het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport door Punda en Otrobanda geleid. 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief