Skip to main content

Actualiteiten

Mai Yeta Kaweta hoorde bijna alles over de talkshow over de nieuwe Donorwet in Nederland. Petra pakt de herhaling 21 nov. 2020 op RTV-7. U wilt toch ook alle informatie?

19 november 2020
In onze campagne 'Mi kurpa Mi desishon My body My choice', waarbij wij u aandacht vragen om uw keuze te registreren in het Donorregister brengen wij vandaag Mai Yeta Kaweta terug.

 

Vanuit Curaçao zorgde Mai Yeta Kaweta ervoor dat mensen over de talkshow geïnformeerd werden, onder wie haar vriendin Nea.  Petra die in Nederland woont, keek naar de uitzending op 23 oktober op 2020 op RTL-7. Petra koppelde lekker terug want Mai Yeta Kaweta wil het nieuws over grote happenings niet missen! Voorzien van heldere informatie van de medische specialisten en de vragen van de talkshow hosts en deelnemers belt Mai Yeta Kaweta natuurlijk vriendin Nea opnieuw om alles door te vertellen. Haha. Ze geeft door wat de keuzes in het Donorregister zijn en vervolgens geeft ze aan waarom het belangrijk is familie en vrienden daarop te attenderen.

De vriendinnen van Mai Yeta Kaweta in Nederland kijken voor de goede orde de tweede uitzending van de talkshow op 21 november 2020 om 19.00h op RTV-7. Geeft u het ook door aan familie en vrienden? Un boka bisa otro. Tòg? Spread the word.

RTV-7 kijkt u via kabelprovider Ziggo kanaal 75 en via kabelprovider KPN op kanaal 93. Heeft u intussen uw keuze geregistreerd?

Het is belangrijk dat de mensen op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten op de hoogte zijn van deze nieuwe Donorwet, doordat bijna iedereen een familielid heeft dat in Nederland woont. Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven is in Nederland valt onder deze wet en moet zijn keuze kenbaar maken in het Donorregister.

De keuzes zijn:

     1. Ja, ik wil donor worden.

     2. Nee, ik wil geen donor worden.

     3. Mijn familie beslist na mijn overlijden.

     4. Ik wijs 1 persoon aan die beslist na mijn overlijden

Mai Yeta Kaweta wees al erop dat als iemand zijn keuze niet invult in het register, dan komt: ‘Geen bezwaar tegen orgaandonatie’ bij zijn naam te staan. Dat betekent dat zijn organen na overlijden naar een patiënt kunnen gaan.
 
Familie moet dus weten welke keuze er is ingevuld. Sit down as a family and discuss it. Laga nos ban papia komo famia. Neem contact op met uw familieleden in Nederland en vraagt hen om hun keuze te registreren en dit te delen. Niemand wilt toch met een verassing geconfronteerd worden als een dierbare in Nederland overlijdt?

Mai Yeta heeft de boodschap goed begrepen. U ook?

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.