Actualiteiten

NOOM moedigt Rotterdammers van 55+ aan om aan onderzoek 'Digitale Inclusie 55+' mee te doen

10 september 2020

Onderzoek digitale inclusie NOOM web resize Ocan Caribisch onderzoek Digitale Inclusie 55+

Op verzoek van NOOM brengt Stichting Ocan graag onderstaande mogeilijkheid om aan een onderzoek over Rotterdammers 55 jaar en ouder onder uw aandacht. Stichting Ocan ondersteunt dit initiatief. 
 

Logo Noom Ocan Caribisch  Digitale Inclusie 55+

 

Steeds meer wordt verwacht dat we onze zaakjes allemaal zelf online kunnen regelen, maar nog niet iedereen kan whatsappen, videobellen, boodschappen bestellen via internet, laat staan online bankieren of online zakendoen met de gemeente of andere overheidsinstanties. Uit de signalen die wij als NOOM krijgen, weten we dat niet alleen oudere migranten hier moeite mee hebben, maar ook migrantenvrijwilligers en -sleutelfiguren.

Om migrantenouderen en -vrijwilligers zoveel mogelijk te kunnen ondersteunen en oplossingen te vinden voor de digitale knelpunten die worden ervaren, doen we in Rotterdam mee aan 'Digitale Inclusie 55+'. Hierin werkt de Rotterdamse Bibliotheek samen met veel organisatie om het cursusaanbod goed te laten aansluiten op de behoefte aan ondersteuning bij digitale zaken. 

Daarom wordt op dit moment onderzocht welke behoeftes Rotterdammers van 55 jaar en ouder precies hebben. De enquête is anoniem en is van grote waarde voor alle partners van dit project. Het zou een groot gemis zijn als hierbij niet de behoeften van migrantenouderen en -vrijwilligers worden meegenomen. 

U kunt de enquête online invullen via deze link of handmatig door de enquête hier via de website van Ocan te downloaden Vragenlijst_Digitale_Inclusie_55_via_Noom.docx  om uiit te printen en handmatig in te vullen.

Als u het met de hand invult, kunt u de enquête afgeven bij onze NOOM-contactpersoon in Rotterdam, Saadia Daouairi (telefoon: 0644117451  / email: , adres Dona Daria: Gerard Scholtenstraat 129).

U kunt ook bij Saadia terecht voor meer kopieën.


U mag de enquête ook direct terugsturen naar de Bibliotheek Rotterdam,  t.a.v. Yvonne Polman, Postbus 22140, 3003 DC Rotterdam

De enquête kan tot uiterlijk 23 september online worden ingevuld.

 Voor vragen over de enquête kunt u natuurlijk bij  NOOM coordinator  Lucía Lameiro García  terecht, en ook bij Yvonne Polman, projectleider Digitale Inclusie 55+: , en/of bij haar collega Noesja Hoffschlag, communicatieadviseur Digitale Inclusie 55+, , tel. 06 50693949.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief