Actualiteiten

Ocan deelname interdisciplinaire delegatie Curaçaose jongerenmigratie 20 t/m 26 september 2019 succesvol

26 oktober 2019

IMG 20190924 WA0009 Ocan Caribisch delegatie Curacao wijken migratie instroom jonge gezinnen

Tussen 20 en 26 september 2019 was Stichting Ocan, vertegenwoordigd door Cynthia Ortega-Martijn, lid van een delegatie uit Nederland naar Curaçao in verband met de verhoogde instroom van jonge kwetsbare eenoudergezinnen in Nederland. Doel van de reis was informatieverstrekking om goed en beter voorbereid naar Nederland te komen. De delegatieleden zijn bezorgd over de situatie en hebben daarom besloten om op vrijwillige basis en eigen kosten af te reizen naar Curaçao. Aan de reis naar Curaçao gingen er maanden aan planning en goed gecoördineerde inventarisatie  door  Caribische experts van de problematiek onder jongeren en jonge gezinnen vanuit Curaçao die naar Nederland migreren, en vervolgens, hier tegen allerlei serieuze issues stuitten op het gebied van (o.a.) huisvesting, inkomen, werk & inkomen en veiligheid vooraf.   

IMG 20190926 WA0005 Ocan delegatie Caribisch Curacao migratie instroom jonge gezinnen  IMG 20190926 WA0006 Ocan Caribisch delegatie Curacao migratie instroom jonge gezinnen

De expertdelegatieleden zijn van de organisaties: Parian Jeugdzorg, Fier Friesland, Veiligheidshuis Den Helder, Stichting Socio na Trabou, VAAC, Benita Home en Ocan. Unidat di Bario, vertegenwoordigd door Jeanette Juliet-Pablo, organiseerde voor de delegatieleden een reeks goedbezochte informatiesessies en uitwisselingen met lokale NGO's die in contact staan met de betreffende doelgroep. Op het drukke programma stond verder interviews op de radio en verscheidene werkbezoeken aan de ministeries Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn en Justitie, en het Kadaster om zowel met de ministers als met ambtenaren te overleggen. Een beleefdheidsbezoek aan de waarnemend Gouverneur van Curaçao om haar op de hoogte te brengen hoorde eveneens tot het programma.

IMG 20191006 WA0002 gouverneur Curacao Caribisch delegatie Ocan instroom jonge gezinnen

De delegatie kijkt terug op een succesvolle missie waar het initiatief op Curaçao breed wordt toegejuicht. De intentie is om in november dit jaar de Curaçaose wijken met informatie in te gaan om direct de mensen die voornemens zij te emigreren naar Nederland te voorzien van informatie op een laagdrempelig niveau.

Op de Ocan werkconferentie ‘Participatie Moet je doen! Maar Samen!’ op 15 november 2019 in theater Vaillant te Den Haag zal ook aandacht besteed worden aan dit onderwerp. Inschrijven kan direct door hier te klikken.

 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief