20190521 184029 edit gemeenteraad Eindhoven Decade Afrikaanse afkomst Van Abbe Ocan Caribisch

Nadat een kleine Eindhovense delegatie bestaande uit gemeenteraadslid Jannie Visscher (SP) en de zeer betrokken Eindhovenaren Jacinto Zimmerman en Marlon Gerard van Vereniging Nos Mundo het programma van de op 17 april 2019 georganiseerde Ocan werkconferentie ‘Hart voor een inclusief Den Haag’ als positief had ervaren, werd er door de die delegatie gekeken of er in de toekomst ook in Eindhoven een soortgelijke bijeenkomst gerealiseerd kon worden.

Dit resulteerde in een uitnodiging aan Stichting Ocan om op 21 mei 2019 in Eindhoven aan de gemeenteraad een presentatie te geven over de invulling van de VN Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst in Nederland en over de Ocan Ondersteuningsfunctie project Together We Will Stand.

De presentatie werd eerst ingeleid door Jacinto Zimmerman; tevens winnaar van een Pearls of the Dutch Caribbean Award. Zimmerman sprak over maatschappelijke initiatieven in Eindhoven die erg divers is en zo ook een grote Afrikaanse diaspora kent. Hij onderstreepte voor de aanwezige raadsleden de noodzaak om invulling te geven aan de Decade en sprak over het belang van Stichting Ocan als landelijke organisatie voor de Caribisch gemeenschap en aanverwante doelgroepen. Project manager van Together We Will Stand Cynthia Orttega-Marijn gaf een detailleerde presentatie over hoe de Decade tot stand is gekomen, waar het voor staat en hoe Ondersteuningsfunctie vanuit het ministerie tot stand is gekomen. De doelstelling van Together We Will Stand en relateerde Ocan werkconferentie werden eveneens uitgelegd.

20190521 190025 edit Eindhoven gemeenteraad Decade Afrikaanse afkomst Van Abbe Ocan Caribisch

De raadsleden waren erg en blij met de informatie die zij over de Decade en Together We Will Stand hebben gekregen zodat zij op gemeenteniveau verder konden nadenken voor invulling geven.

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief