Skip to main content

Actualiteiten

‘Goriaka op bezoek’ bij Haagse Caribische seniorengroep Wayaca: Hoe staan onze senioren tegenover orgaan- en weefseldonatie?

20 oktober 2020

Goriaka Maal Wayaca Donorregister Ocan Caribisch Donorwet Mi kurpa Mi desichon My body My choice

In de teasers hiervoor onthulden wij de interviews van talkshowhost Rita da Silva in Rotterdam en Dordrecht… maar zij is niet de enige die in de afgelopen tijd zich druk bezighield met de geluiden vanuit de samenleving rondom dit belangrijke thema. Een tweede bekende presentator die Carbische Nederlanders voor onze talkshow interviewde is Goriaka Maal. Voor haar blok Goriaka op bezoek sprak zij onze mensen in Den Haag. In deze derde teaser in de aanloop naar onze televisie-uitzending vrijdag 23 oktober bij RTV-7 onthullen wij deel 1 van Goriaka op bezoek.

Donorregister Donorwet Goriaka Maal Wayaca Ocan Caribisch orgaandonatie

Goriaka Maal mocht bij de seniorengroep Wayaca langs op de vaste dag dat zij op hun locatie in de Haagse wijk Escamp bijeenkomen. Zij ging erheen om te horen wat voor vragen onder de actieve dames van Wayaca omtrent de nieuwe Donorwet en het Donorregister leven. De dames hadden vragen over de keuzes die in het nieuwe Donorregister staan. De mogelijkheden die de overheid biedt om hun keuzes in het Donorregister vast te leggen en hoe vaak dit gedaan kan worden, is waardevolle informatie voor deze groep, doordat voorlichting over verschillende onderwerpen en ontwikkelingen in de Nederlandse samenleving tot de hoofdactiviteiten van de groep behoort.

Het is waardevol om naar deze blok van de Mi kurpa Mi desishon My body My choice Talkshow te kijken. Senioren hebben zeker een mening over orgaan- en weefseldonatie en als gezinshoofden gaat het vaker om een van de grotere beslissingen waar zij hun kinderen en zelfs hun kleinkinderen in meenemen.  Dit leidt tot bepaalde vragen bij de groep. Zorg dat u als Carbische senior naar uw leeftijdsgenoten bij Wayaca kijkt. Zorg dat u uw moeder, vader, grootouders, ooms en tantes op de hoogte stelt van onze televisie-uitzending.  De wijze dames van Wayaca grepen hun kans om aan de medische specialisten hun prangende vragen te stellen. Door het kijken zult uzelf herkennen en worden uw vragen beantwoord.


Ocan caribisch Wayaca Goriaka Maal Donorregister Donorwet orgaandonatieIn de tussentijd  vindt u op de Ocan website onze True stories. In een overzicht kunt u altijd de verhalen van bijvoorbeeld Betty Engelhart (60) uit Bonaire, Pastor Nelson Lacroes (62) uit Curaçao en Louise Arrindell (75) uit Aruba/Sint Maarten. 

Vergeet ook niet dat u de verschillende informatiefolders van de overheid in het Nederlands, in English, na Papiamentu/Papiamento y en Español over de Nieuwe Donorwet hier op de Ocan website kunt lezen en desnoods uitprinten. 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.